Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Telia aloittaa muutosneuvottelut, yli sata työpaikkaa vaakalaudalla

Teleyhtiö Telia aloittaa muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa yli sadan työtehtävän päättymiseen, kertoo viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Leena Lie sähköpostiviestissä STT:lle.

Neuvottelujen piirissä on noin 800 ihmistä ja ne koskevat Lien mukaan infrastruktuuri-liiketoimintaa, Common Products and Services- yksikköä sekä osaa Suomen tukitoiminnoista. Lie kertoo, että neuvotteluihin sisältyy suunnitelmia organisaatiomuutoksista, tehtävien päättymisistä ja uusien tehtävien avaamisesta.

– Päättyviä tehtäviä on reilu sata ja uusia avautuu useita kymmeniä. Luvut täsmentyvät neuvottelujen aikana, Lie kirjoittaa.

Neuvotteluesitykset annettiin maanantaina. Telia työllistää Suomessa yhteensä noin 4 000 ihmistä. Lie kertoo, että vastaavat neuvottelut on käynnistetty myös Ruotsissa ja Norjassa.

Telia kertoi uusimmassa tulosjulkistuksessaan lokakuussa, että sen näkymät ovat heikentyneet energian kallistumisen ja korkojen nousun takia. Telia laski sen vuoksi näkymiään viime vuoden ja tämän vuoden käyttökatteesta. Telia julkaisee viime vuoden tilinpäätöksensä ensi viikon torstaina.

Muutosneuvotteluista kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.