Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Yle: Yhä useampi pyytää lisää maksuaikaa sähkölaskuihin

Yhä useampi pyytää lisää maksuaikaa sähkölaskuihin, kirjoittaa Yle.

Yle kysyi asiaa viideltä suurelta sähköyhtiöltä, ja ne kaikki kertoivat maksuaikaan liittyvien yhteydenottojen lisääntyneen viime kuukausina vuodentakaiseen verrattuna. Sähköpostikyselyyn vastasivat Helen, Fortum, Vattenfall, Väre ja Oomi Energia.

Esimerkiksi Väreellä maksuaikapyynnöt alkoivat lisääntyä heti marraskuussa. Tammikuussa kaikista laskuihin ja maksamiseen liittyvistä yhteydenotoista jo 21 prosenttia koski maksuaikojen pidennystä. Vuosi sitten osuus oli 10 prosenttia.

Ylen mukaan vaikka yhteydenotot ovat lisääntyneet, valtaosa selviää maksuistaan hyvin.

– Maksujen siirrot ja maksuaikasuunnitelmat koskevat vain muutamaa prosenttia koko kuluttaja-asiakaskunnasta, ja suurin osa maksaa laskunsa ajallaan, sanoo Väreen toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu Ylelle.

Uutta sähköhyvitystä koskevassa lakiluonnoksessa ehdotetaan, että kevään sähkölaskuille saisi pyydettäessä lisämaksuaikaa enintään neljä kuukautta. Tällä hetkellä laskun eräpäivää voi yhtiöstä riippuen siirtää pisimmillään muutamasta viikosta noin kuukauteen. Lakiluonnoksen lausuntoaika päättyy sunnuntaina.