Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Venäjän viranomaiset pohtivat edelleen liikekannallepanon jatkamista, uskoo Britannian puolustusministeriö

Venäjän viranomaiset eivät ole sulkeneet pois mahdollisuutta liikekannallepanon jatkamisesta Ukrainan sodan vuoksi, kertoi Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedustelukatsauksessaan maanantaina.

Runsas viikko sitten tiedotusvälineet kertoivat, että venäläiset rajavartijat olivat estäneet sellaisia kirgisialaisia siirtotyöläisiä, joilla oli sekä Kirgisian että Venäjän passi, poistumasta Venäjältä. Syyksi rajavartijat kertoivat, että miesten nimet olivat kutsuntalistoilla.

Samoihin aikoihin Kremlin edustaja Dmitri Peskov kertoi, että asetus "osittaisesta liikekannallepanosta" on yhä voimassa. Peskovin mukaan tämä on välttämätöntä armeijan työn tukemiseksi.

Asiantuntijat ovat kummastelleet, miksei asetusta ole virallisesti kumottu.

Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjän johto etsii edelleen tapoja, joilla tuleviin mahdollisiin suurhyökkäyksiin Ukrainassa saataisiin väkeä niin, että se aiheuttaisi mahdollisimman vähän vastustusta Venäjällä.

Venäläisjoukkojen väitetään edenneen Donetskissa

Ukrainassa Venäjän nimittämä Donetskin aluejohtaja Denis Pushilin väitti maanantaina venäläisjoukkojen edenneen Donetskissa. Pushilinin mukaan venäläisjoukot olisivat edenneet Vuhledarin kaupungin itäosiin. Vuhledar sijaitsee noin 150 kilometriä etelään Bahmutin kaupungista, josta on taisteltu kuukausikaupalla.

Pushilinin mukaan alueella käydään kiivaita taisteluita, mutta Bahmutin piirittämisestä ei voida vielä puhua.

Ukrainan armeijan edustajan Jevhen Jerinin mukaan väitteet eivät pidä paikkaansa.

Ranska ja Australia toimittavat tykistöammuksia

Ranska ja Australia toimittavat Ukrainaan 155 millimetrin tykistöammuksia, maiden puolustusministerit Sebastien Lecornu ja Richard Marles kertoivat maanantaina. Ministereiden mukaan ammuksia tuotetaan Ukrainalle tuhansia ja ensimmäiset niistä toimitetaan maaliskuun loppuun mennessä.

Nyt toimitettavat tykistöammukset ovat yhteensopivia länsimaiden Ukrainalle aiemmin lahjoittaman tykistön kanssa. Lahjoituksen arvo on ministereiden mukaan useita miljoonia euroja.