Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Moottoripyöräkerhon juhlista poistettu mies polki pyörällä hakemaan haulikon, palasi ja alkoi ampua – syyttäjä vaatii vuosien vankeutta kahdeksasta murhan yrityksestä

Syyttäjä vaatii vuosien vankeusrangaistusta 33-vuotiaalle miehelle, joka ampui haulikolla lokakuussa Tuusulan Kellokoskella järjestetyissä moottoripyöräkerhon juhlissa. Syyttäjän mukaan mies poistettiin Rajalinnan teollisuusalueella järjestetyistä Viikinki MC:n juhlista aamulla noin puoli seitsemän aikaan, minkä jälkeen tämä polki polkupyörällä kymmenen kilometrin matkan Jokelaan.

Jokelassa mies murtautui syyttäjän mukaan tuttavansa asuntoon ja vei sieltä haulikon ja patruunoita sekä otti tämän auton. Mies ajoi takaisin juhlapaikalle, missä hän alkoi ampua ovea kohti ja oven ikkunasta yläkertaan meneviin portaisiin, syytteessä sanotaan.

– (Syytetty) on lopulta saanut hallin oven auki klo 08.08, edennyt sisälle, huutanut tulevansa yläkertaan ja tappavansa kaikki sekä mennyt haulikon kanssa portaisiin nousten niitä muutaman askelman yläkerran suuntaan. Portaissa, vastarintaa kohdattuaan, on (syytetty) laukaissut haulikon vielä kertaalleen.

Yksi sisällä olleista miehistä ryhtyi pysäyttämään syytettyä, kun tämä oli nousemassa yläkertaan haulikon kanssa. Syyttäjän mukaan mies heitti syytettyä tuolilla ja ryntäsi tätä kohti siten, että he päätyivät alakertaan asti. Alhaalla mies vielä löi syytettyä useita kertoja, syytteessä sanotaan.

Syytetyn pysäyttänyttä miestä syytetään pahoinpitelystä

33-vuotias mies on esitutkinnassa tunnustanut vieneensä tuttavansa haulikon, patruunat ja auton sekä ampuneensa juhlapaikalla. Hän kuitenkin kiistää murhan yritykset, sisätiloissa ampumisen ja sen, että hänen tarkoituksensa olisi ollut tappaa ketään. Syyttäjä vaatii hänelle vähintään seitsemän vuoden vankeusrangaistusta kahdeksasta murhan yrityksestä, törkeästä varkaudesta, ampuma-aserikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Syytetyn pysäyttäneelle miehelle vaaditaan sakkorangaistusta pahoinpitelystä. Mies on esitutkinnassa tunnustanut teon ja todennut puolustaneensa itseään ja muita. Pahoinpitely tapahtui syyttäjän mukaan vähintään osittain hätävarjelutilanteessa ja sen sallimissa rajoissa.

Oikeudenkäynti asiassa alkoi maanantaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.