Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Venäjän ex-varapresidentti tylytti Putinin ja Venäjän armeijan – "Asevoimia ovat johtaneet täysin epäpätevät ihmiset"

Venäjän entinen varapresidentti Aleksandr Rutskoi (kenraalimajuri evp.) antoi hiljattain keskustelutilaisuudessa täyslaidallisen Venäjän presidentti Vladimir Putinille ja hänen armeijalleen.

Rutskoi sanoo videolla Venäjän asevoimien olevan "epäpätevien ihmisten johtama" ja ilmaisi kyynisyytensä Venäjän mahdollisuuksista Ukrainassa.

– Kaikki mitä siellä tapahtuu, selittyy silllä, että asevoimamme eivät, korostan, kykene suorittamaan strategisia hyökkäysoperaatioita. 22 vuoden ajan asevoimia ovat johtaneet ihmiset, jotka eivät palvelleet armeijassa. Neljännesvuosisadan ajan asevoimia ovat johtaneet täysin epäpätevät ihmiset, Rutskoi sanoo.

– Tuloksena on verilöyly Ukrainassa, jossa Venäjä on kärsinyt vuodessa yhden arvion mukaan 175 000 sotilaan tappiot, hän lisäsi.

Neuvostoliiton ilmavoimissa sotilasuransa tehnyt Rutskoi palveli muun muassa lentäjänä Afganistanin sodassa ja komensi rynnäkkökonerykmenttiä ja joutui tultuaan alasammutuksi sotavangiksi. Vapauduttuaan hän sai Neuvostoliiton sankarin arvonimen.

– Jos asevoimilla ei ole kykyä suorittaa strategisia hyökkäysoperaatioita, on parempi olla yrittämättä, etenkään oman maansa ulkopuolella. Ihmisiä kuolee järjettömästi, vaikka iskulause on "Puolusta Venäjää". Missä he puolustavat Venäjää? Minkä puolesta he kuolevat? Kenellä on oikeus ottaa isä pois lapsiltaan? Kuka antoi oikeuden ottaa pois poikia äideiltä ja isiltä? Ei kukaan, Rutskoi jatkaa.

Hän kutsuu Putinia "naurunalaiseksi", koska tämä ei ole reagoinut sotilaallisesti Nord Stream -kaasuputkien sabotaasiin. Tässä kohtaa Rutskoi viittaa Venäjän kiistanalaisiin väitteisiin siitä, että putkien räjäytysten takana olisi Britannia.

– Ja mikä on reaktio? Ei mitään. Väin hölynpölyä. Miksi tämä tapahtuu? Koska sotilaallisesta näkökulmasta meillä ei ole strategista suunnittelua. Putin ilmaisee aikeensa, jotka eivät toteudu. Se saa hänet naurunalaiseksi.

Rutskoi oli Venäjän federaation ensimmäinen ja ainoa varapresidentti. Vuonna 1991 Boris Jeltsinin varapresidentiksi valitun Rutskoin virka lakkautettiin vuonna 1993 Venäjän perustuslaillisen kriisin yhteydessä. Hän kannatti toimikaudellaan Krimin niemimaan itsenäistymistä Ukrainasta ja Transnistrian itsenäistymistä Moldovasta.

Rutskoin kommenteista uutisoivat muun muassa Newsweek ja Daily Mail.