Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Keskiviikosta tulossa viikon kylmin päivä, torstaina lähes koko maassa sataa lunta

Keskiviikosta on hyvin todennäköisesti tulossa viikon kylmin päivä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

– Tänään idästä päin virtaa vähän kylmempää ilmaa koko maahan ja sää selkenee vähitellen suuressa osassa maata, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo.

Tulevana yönä lämpötila pohjoisessa Suomessa voi pudota 30 pakkasasteen tienoille. Muualla Suomessa pakkasta on yöllä 10–25 astetta.

– Sää poutaantuu samalla. Tänään lähinnä maan länsiosissa on vähäisiä lumisateita, mutta ne vähenevät pikkuhiljaa, Sinisalo sanoo.

Keskiviikkona päivällä lämpötila on koko maassa laajalti 10–20 astetta pakkasen puolella. Varsinkin Etelä-Suomessa on luvassa aurinkoinen keskiviikko.

Torstain vastaisena yönä lounaan puoleinen tuuli alkaa voimistua, minkä takia sää lauhtuu jonkin verran. Etelä-Suomessa lämpötila nousee lähelle nollaa, ja muualla maassa lämpötila on torstaina pitkälti kymmenen pakkasasteen tienoilla.

Lounaanpuoleinen ilmavirtaus tuo lännestä mukanaan myös lumisadealueen, joka kattaa torstain aikana lähes koko maan. Läntisessä Suomessa lunta voi torstaina kertyä paikoin noin kymmenen senttiä. Ajokelin varoitellaan voivan muuttua huonoksi itäisintä Suomea ja Uuttamaata lukuun ottamatta. Lumisadealue ylittää tällä tietoa Suomen perjantaiaamuun mennessä, Sinisalo sanoo.