Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Käärijä voitti UMK:n ylivoimaisesti ja edustaa Suomea Euroviisuissa

Ylen Uuden musiikin kilpailun on voittanut Käärijä kappaleella Cha Cha Cha. Artisti edustaa Suomea tulevissa Euroviisuissa Liverpoolissa toukokuussa.

Voittaja valittiin yleisöäänien ja kansainvälisen raadin antamien pisteiden perusteella. Käärijä oli sekä raadin että yleisön pisteissä ensimmäinen ja voitti ylivoimaisesti yhteensä 539 pisteellä.

Finaalissa kilpailivat myös Robin Packalen, Kuumaa, Keira, Benjamin, Lxandra ja Portion Boys.

Euroviisut kisataan toukokuussa Britannian Liverpoolissa, sillä viime vuoden voittajamaassa Ukrainassa kisaa ei voida Venäjän hyökkäyssodan vuoksi järjestää.

Lehdistötilaisuudessa ennen finaalia Käärijä eli Jere Pöyhönen sanoi toimittajille, ettei osannut oikein edes käsittää ennakkosuosikin asemaansa.

– Jotenkin koittaa myös poistaa sen ajatuksen omasta päästä, että se ei häiritsisi. Onhan tuo hieno asia, mutta koitan olla ajattelematta sitä.

Artisti kertoi halunneensa saada kappaleella ihmiset vapautumaan.

– Olen ollut aina sellainen tyyppi, että en ole tarvinnut alkoholia juuri lainkaan siihen, että lähden tanssilattialle tai keikkalavoilla otan paidan pois ja alan riehumaan.