Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

IS: Autolautta Estonian onnettomuuden pelastustöitä johtanut Raimo Tiilikainen on kuollut

Autolautta Estonian onnettomuuden pelastustöitä syyskuussa 1994 johtanut kommodori evp. Raimo Tiilikainen on kuollut, kertoo Ilta-Sanomat.

Tiilikainen kuoli tammikuussa Espoossa 83-vuotiaana. Hän oli syntynyt vuonna 1939 Helsingissä. Lehden mukaan Tiilikainen sairasti syöpää. Kuolinilmoitus julkaistiin sunnuntaina Helsingin Sanomissa.

Tiilikainen toimi Saaristomeren merivartioston komentajana 1988–1994. Ilta-Sanomat kirjoittaa, että Estoniasta tuli Tiilikaisen uran kovin paikka. Hän oli lähdössä eläkkeelle ja jättänyt eroanomuksensa vain 12 tuntia aikaisemmin, kun puhelin soi keskellä yötä hänen kotonaan.

Turun Meripelastuskeskuksesta soitettiin ja sanottiin: "Tilanne on vakava. Estonia on kallistunut vahvasti."

– Pyysin, että minut pidetään ajan tasalla. Suljin puhelimen, mutta se soi pian uudestaan. Sanoin puhelimeen: "Uponnut vai?" Saatuani myöntävän vastauksen se tiesi minulle välitöntä lähtöä Turkuun johtamaan pelastustoimia, Tiilikainen kertasi yötä Ilta-Sanomille vuonna 2014.

Estonia upposi 28. syyskuuta 1994 matkalla Tallinnasta Tukholmaan. Surmansa sai 852 ihmistä.

Tiilikainen toimi myös kansanedustajana yhden kauden. Hän nousi eduskuntaan RKP:n listalta Uudeltamaalta vuonna 1995.