Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässäkö Venäjän odotetun hyökkäyksen lopputulos? Arvion mukaan vallatut alueet kasvoivat helmikuussa alle 0,04 prosenttiyksikön verran

Venäjän helmikuussa aloittamat hyökkäykset Ukrainassa onnistuivat kasvattamaan vallattuja alueita alle 0,04 prosenttiyksikön verran, ajatushautomo Institude for the Stufy of Warin (ISW) asiantuntijat kertovat Business Insiderille.

Ajatushautomon karttatiedot osoittivat Venäjän saaneen haltuunsa noin 234 neliökilometriä tammikuun 31. päivän ja helmikuun 28. päivän välisenä aikana. Myös toinen Ukrainan sotaa seuraava ryhmä War Mapper arvioi vastaavaksi kasvuksi 0,01 prosenttiyksikköä, eli noin 85 neliökilometriä.

ISW kertoi lukujen olevan "tarpeeksi pieniä", että niiden erot selittyvät pienellä virhearviolla. Ne kuitenkin kuvaavat raskaita tappioita kärsineen Venäjän aluevoittojen rajallisuutta.

Puolustusliitto Nato ilmoitti 14. helmikuuta Venäjän aloittaneen kauan odotetun hyökkäyksensä kuukausien pattitilanteen jälkeen. Britannian puolustuministeriö ilmoitti pian tämän jälkeen, että Venäjä etenee kilometrien sijaan metreittäin.

Venäjä ei ole myöskään saavuttanut merkittäviä aluevoittoja maaliskuun aikana. Tällä hetkellä se taistelee Itä-Ukrainassa, painopisteenään Bah'mutin kaupunki. Venäjän on kerrottu etenevän kaupungissa, mutta kärsivän samalla raskaita tappioita.

Britannian puolustusministeriö arvioi aiemmin maaliskuussa, että Venäjä on toistaiseksi luopunut aikeistaan vallata uusia alueita Ukrainasta, ja keskittyy nyt sen sijaan väsyttämään Ukrainan puolustuksen. Venäjän arvioidaan laskevan nyt sen varaan, että sen isompi väestö ja suuremmat resurssit riittävät voittoon ennen pitkää.