Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vain arkku puuttui lehdistötilaisuudesta – Seatin kuolema autonvalmistajana on jo saanut sinetin

Cupra irtosi viisi vuotta sitten itsenäiseksi autobrändiksi Seatista. Cupran arveltiin kuitenkin jäävän Seatin pikkuveljeksi, joka tekee sporttisia pienen myyntivolyymin malleja ja ajaa sisään sähköteknologiaa molemmille automerkeille.

Toisin on käynyt – ja vieläpä pikatahdissa.

Kun Seatin ja Cupran toimitusjohtaja Wayne Griffiths keskiviikkona esitteli molempien yritysten talousluvut viime vuodelta ja tulevaisuuden näkymät, ei Seatin kohtalo jäänyt kenellekään epäselväksi.

– Automaailman tulevaisuus on sähköinen. Se tarkoittaa käytännössä, että meidän tulevaisuutemme on Cupra.

– Cupra edustaa liikkumisen uutta sukupolvea. Emme pysty sähköistämään molempia brändejä kerralla. Siirtymävaiheessa Seat ja Cupra täydentävät toisiaan. Meidän ei tarvitse päättää Seatin tulevaisuudesta nyt, sanoi Griffiths.

Sen jälkeen Griffiths ja hänen alaisensa esittelivät Cupran kolme tulevaa täyssähköistä mallia. Ne ovat Tavascan, Terramar ja Urban Rebel.

Kun Griffithsiltä kysyttiin Seatin tulevista uutuuksista, vastaus oli harvinaisen paljastava.

– Seat kehittelee sähköskootteria ja Minimo-konseptia, totesi Griffiths.

Minimo on sähköisen mopoauton oloinen uutuus, jota ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua autoksi. Todellisia sähköautoja ei Seatin tuotekehityksessä ole, mikä merkitsee hallittua alasajoa. Polttomoottoreilla kun ei automarkkinoille enää pitkään rehvastella.

Seat ja Cupra kuuluvat Volkswagen-konserniin, jonka johto on valintansa tehnyt.