Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkin parlamentin ulkoasiainvaliokunta hyväksyi Suomen Nato-jäsenyyden – seuraavaksi asia on menossa Turkin parlamentin käsittelyyn

Turkin parlamentin ulkoasiainvaliokunta on hyväksynyt Suomen Nato-jäsenyyden, kertoo muun muassa Daily Sabah -lehti. Valiokunta aloitti asian käsittelyn torstaina iltapäivällä.

Seuraavaksi Suomen Nato-jäsenyyttä käsitellään Turkin parlamentissa. Asia saattaa tulla parlamentin käsiteltäväksi jo perjantaina tai lauantaina.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on toivonut, että Suomen Nato-jäsenyys hyväksyttäisiin ennen Turkin presidentin- ja parlamenttivaaleja, jotka on määrä pitää 14. toukokuuta. Erdogan tapasi viime viikolla Suomen presidentin Sauli Niinistön ja kertoi tälle ratifiointiaikeista.

Sen sijaan Turkki on ilmoittanut, ettei se ole vielä valmis ratifioimaan Ruotsin jäsenyyttä, koska maa ei ole vielä edennyt riittävästi niissä asioissa, joista Turkin, Ruotsin ja Suomen yhteisessä kolmikanta-asiakirjassa on sovittu.

Turkki ja Unkari eivät ole vielä hyväksyneet Suomen jäsenyyttä sotilasliitossa. Unkarin parlamentin on määrä käsitellä asiaa maanantaina.