Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Media: Israelissa otettiin kiinni yli sata mielenosoittajaa torstaina

Israelia repivissä mielenosoituksissa otettiin torstaina kiinni yhteensä yli sata protesteihin osallistunutta, kertoo poliisi sanomalehti Haaretzin mukaan.

Mielenosoittajat vastustavat pääministeri Benjamin Netanjahun konservatiiveja ja äärioikeistolaisia yhdistävän hallituskoalition ajamaa lakiuudistusta, joka kasvattaisi poliitikkojen valtaa maan oikeuslaitoksen yli.

Protestoijien mukaan hanke vaarantaa Israelin demokratian. Netanjahu on toistaiseksi kieltäytynyt perääntymästä hankkeesta, vaikka myös hänen oman hallituksensa puolustusministeri ja maan asevoimien sekä turvallisuusjoukkojen johto ovat sanoneet, että laajalle levinneet protestit vaarantavat jo maan kansallisen turvallisuuden. Mielenosoituksiin on osallistunut tuhansia reserviläisiä.

Hän on myös sanonut osallistuvansa henkilökohtaisesti lakipaketin läpivientiin, vaikka Israelin valtakunnansyyttäjän mukaan tämän pitäisi jäävätä itsensä eturistiriidan vuoksi, lehti kertoo.