Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekon MM-kisoista kaiken olennaisen kertoo Kisalehti!

IS: Mika Niikon vaalitilaisuudessa jaettiin köyhille lahjoitettua ruokaa

Kansanedustajan ja eduskuntavaaliehdokkaan Mika Niikon (ps.) vaalikampanjatilaisuudessa tarjoiltiin lauantaina ruokajonosta peräisin olevia ruokia, Ilta-Sanomat uutisoi.

IS:lle puhunut Joosua Missio -nuorisojärjestön vapaaehtoinen työntekijä kertoo lehdelle käyneensä viikonloppuna Niikon vaalitoimistolla itse asian tiimoilta.

– Siellä jaettiin järjestömme ruokalahjoituksena saamia Lidlin vaaleita leipiä, joita oli kokonainen peräkärryllinen. Ruokaa oli siis jaossa ihan älytön määrä, vapaaehtoistyöntekijä kertoo.

Lisäksi tämä todensi, miten tilaisuudessa jaettiin vähäosaisille lahjoitettuja piirakoita ja keksejä.

Niikon kampanjapäällikkö ja Joosua Mission toiminnanjohtaja Timo Valtonen vahvistaa IS:lle, että vähävaraisille lahjoitettuja ruokia oli niin valtava määrä, että niitä oli jaettava myös vaalitilaisuudessa, etteivät ne menisi pilalle.

– Olemme kahden tulen välissä, Valtonen sanoo.

Joosua Mission työntekijä sanoo vuorostaan Valtosen itse kieltäneen jakamasta ruokia leipäjonossa, jotta niistä riittäisi jaettavaa Nikon vaalikampanjalle. Tämän Valtonen kiistää itse.

– Kaikki työntekijäni voivat todistaa, ettei tämä väite pidä paikkaansa, Valtonen kirjoitti myöhemmin sosiaalisessa mediassa sunnuntaina.

Hänen mukaansa Niikko ei ollut itse tietoinen ruokien alkuperästä.

Valtonen luonnehti myöhemmin sunnuntaina sosiaalisessa mediassa Ilta-Sanomien julkaisemaa uutista virheelliseksi. Hän täsmentää, että lauantaisen tilaisuuden aikana Niikon vaalitoimiston vieressä oli Joosua Mission ylläpitämä kirpputori.

– Lauantaina jaoimme peräkärryllisen leipää vaalitoimiston ja kirpputorin sivulla olevalta jalkakäytävältä. Vaalitoimistosta ja kirpputorilta ei jaettu leipää! Vastasin myös vaalitoimiston kahvitarjoilusta, jonka maksoi Mikan vaalikampanjayhdistys, Valtonen kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Valtosen mukaan ruoan jakelu ei ollut osa vaalikampanjaa, vaan normaalia yhdistyksen avustustoimintaa, jota Valtonen on tehnyt Korsossa viikoittain vuosikaudet.

Uutista päivitetty kello 22.51: Lisätty kampanjapäällikkö Timo Valtosen Facebook-kommentit asiaan liittyen.