Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Toinen parveketurma samassa taloyhtiössä Vantaan Tikkurilassa – ihminen putosi neljännen kerroksen ranskalaiselta parvekkeelta, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja

Ihminen putosi Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan kerrostalon parvekkeelta torstai-iltana, kertoi taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Risto Carlson STT:lle perjantai-iltana.

Ihminen oli Carlsonin mukaan hieman ennen puoltayötä pudonnut neljännen kerroksen ranskalaiselta parvekkeelta sisäänkäyntirapun oven yläpuolella olevan lipan päälle. Hänen mukaansa kyseessä oli noin kahden kerroksen pudotus.

– Meillä ei ole mitään evidenssiä, että mikään rakenne olisi pettänyt, Carlson sanoi.

Tapahtumapaikalle saapui puheenjohtajan mukaan useita pelastusyksiköitä, poliisi sekä nosturi. Pudonnut asukas toimitettiin jatkohoitoon.

Kyse on samasta taloyhtiöstä, jossa tapahtui maaliskuun alussa nuoren naisen kuolemaan johtanut parvekeonnettomuus. Nainen putosi kerrostalon seitsemännessä kerroksessa sijainneelta parvekkeelta, kun parvekekaiteen lasi petti.

Parvekkeet edelleen käyttökiellossa maaliskuisen parveketurman jäljiltä

Carlsonin mukaan kaikki taloyhtiön parvekkeet ovat olleet käyttökiellossa maaliskuisen parveketurman jälkeen. Maaliskuun turman parveke on kuitenkin tyypiltään erilainen, kuin torstaisen onnettomuuden parveke, jossa on ranskalaisparvekkeille tyypilliset kalterit. Taloyhtiössä on Carlsonin mukaan yhteensä kolmentyyppisiä parvekkeita, jotka kaikki asetettiin käyttökieltoon.

Uusi onnettomuus nostaa Carlsonin mukaan kaikki ongelmat uudelleen pintaan. Viranomaispäätöstä lasiparvekkeiden turvallisuudesta ei olla vielä saatu.

– Se asia pitäisi ratkaista, että onko nämä parvekkeet turvallisia, ja jos ei, niin miten niitä pitää korjata. Jos parvekkeet ovat turvallisia, niin käyttökielto pitäisi purkaa.

Poliisi on tehnyt maaliskuun turman tutkinnassa yhteistyötä Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin kanssa. Tukesin on määrä selvittää, onko onnettomuustalossa käytössä ollut parvekekaidejärjestelmä vaatimusten mukainen.

Asiasta aikaisemmin uutisoineen Iltalehden mukaan taloyhtiön ilmoitustaululle oli perjantaina ilmestynyt viesti, jossa kerrottiin torstain tapaturmasta.

– Tässä vaiheessa tapaturman syy tai mitään muutakaan tapaukseen liittyen ei ole vielä tiedossa, taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän allekirjoittamassa viestissä kerrotaan Iltalehden mukaan.

STT ei perjantai-iltana tavoittanut Itä-Uudenmaan poliisia tai taloyhtiön isännöitsijää kommentoimaan tapausta. Iltalehden mukaan Itä-Uudenmaan poliisista vahvistetaan, että torstain tapaus on siirtynyt tutkintaan.