Brasilian sademetsiä tuhottiin tammikuussa ennätystahtiin

Amazonasin sademetsien hakkuut Brasiliassa yli kaksinkertaistuivat tammikuussa viime vuoden tammikuuhun verrattuna, kertoo maan Kansallinen avaruustutkimusinstituutti (INPE).

Tammikuussa raivattiin yli 280 neliökilometriä sademetsää, mikä on suurin hakkuumäärä sitten tammikuun 2015, jolloin tietoja hakkuista alettiin kerätä.

Brasilian istuvan presidentin Jair Bolsonaron aikana metsien tuhoaminen on kiihtynyt voimakkaasti. Elokuussa Bolsonaro erotti INPE:n silloisen johtajan Ricardo Galvaon ja syytti häntä hakkuiden ja metsän kaskeamisen liioittelusta.

Keskiviikkona Bolsonaro esitteli lakiesityksen, joka mahdollistaisi kaivostoiminnan, maanviljelyn ja vesivoiman rakentamisen alkuperäisasukkaiden mailla Amazonilla. Lakiesitystä, joka menee vielä kongressin käsittelyyn, on kuvattu oikeistopopulistisen Bolsonaron unelmaksi ja painajaiseksi ympäristönsuojelijoille ja alkuperäiskansoille.

Mainos: Savon Media

Etusivulla nyt

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut