Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyrian armeija valtasi strategisesti tärkeän kaupungin Idlibin alueelta, valtiontelevisio kertoo

Syyrian joukot ovat vallanneet strategisesti tärkeän kaupungin Idlibin alueelta maan luoteisosassa, Syyrian valtiollinen televisio kertoo. Sen mukaan Syyrian armeija on ottanut Saraqebin kaupungin kokonaan hallintaansa, ja televisiossa näytettiin kuvaa kaupungin kaduilta, jotka ovat autioituneet viikkoja jatkuneiden pommitusten jäljiltä.

Venäjän tukemat Syyrian hallituksen joukot ovat viime aikoina tiivistäneet hyökkäyksiään Idlibin alueella. Idlib on viimeinen merkittävä hallituksen vastustajien hallussa oleva seutu Syyriassa.

Turkki: Vastaus annetaan vahvimmalla tavalla

Turkilla on Idlibissä 12 tarkkailupaikkaa osana Turkin ja Venäjän sopimusta. Aiemmin tänään Turkki uhkasi vastata mahdollisiin hyökkäyksiin näitä asemiaan vastaan. Eilen kerrottiin, että Syyrian hallinnolle lojaalit joukot ovat saartaneet kolme Turkin tarkkailupaikkaa.

– Uuden hyökkäyksen tapahtuessa sopiva vastaus annetaan vahvimmalla tavalla, uhkasi Turkin puolustusministeriö Twitterissä.

Maanantaina useita Turkin ja Syyrian sotilaita kuoli, kun joukot tulittivat toisiaan Idlibissä. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on antanut Syyrian hallitukselle uhkavaatimuksen vetää joukot pois helmikuun loppuun mennessä.

Venäjän edustajien on tarkoitus neuvotella lauantaina Turkin viranomaisten kanssa Idlibin tilanteesta. Venäjä ja Turkki ovat viime vuosina käyneet tiivistä yhteydenpitoa ratkaistakseen tilanteen Idlibissä huolimatta siitä, että maat ovat vastakkaisilla puolilla konfliktissa.