S-ryhmä kohensi tulostaan – tiukensi päästötavoitettaan

S-ryhmän veroton vähittäismyynti kohosi 11,7 miljardiin euroon 11,5 miljardista eurosta. MIKKO STIG / LEHTIKUVA
STT

STT

S-ryhmä on julkaissut uuden tavoitteensa, jonka mukaisesti kaupparyhmä pyrkii vähentämään ilmastopäästöjään 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Aiempi tavoite oli 60 prosenttia.

– Samalla haluamme ensimmäisenä suomalaisena yritysryhmänä olla hiilinegatiivinen jo vuonna 2025, kertoo SOK :n pääjohtaja Taavi Heikkilä tiedotteessa.

S-ryhmän mukaan ilmastotyössä on edetty suunniteltua nopeammin muun muassa energiatehokkuuden parantamisen ja tuulivoiman lisäämisen ansiosta. Lisäksi osuuskaupat ovat nousseet Suomen suurimmaksi aurinkovoiman tuottajaksi.

S-ryhmällä on yhteinen tuulivoimayhtiö Tuuliwatti energiayhtiö St1 :n kanssa. Tuuliwatti on alan suurin yritys Suomessa.

Kaupparyhmä kertoo, että sen käyttämä sähkö on kokonaan päästötöntä ja vähintään 60 prosenttia tästä uusiutuvaa energiaa.

S-ryhmä aikoo uusia seuraavan kahden vuoden aikana lähes kaikki 440 S-markettia. Osuuskauppojen käyttötavarakaupassa Prismoissa ja Sokoksissa kehitys oli viime vuoden aikana ryhmän mukaan hyvää.

– Kokonaisuus on vuosien varrella noussut tappiolta voitolliseksi, mikä on kireässä, kansainvälisessä verkko- ja kivijalkakaupan kilpailussa merkittävä suoritus, S-ryhmä kertoo.

Uusin hotelli Helsingin Triplassa

S-ryhmän operatiivinen tulos nousi viime vuonna 409 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 355 miljoonasta eurosta. Veroton vähittäismyynti kohosi 11,7 miljardiin euroon 11,5 miljardista eurosta.

– Kun me pärjäämme hyvin, koko yhteisö pärjää paremmin, Heikkilä sanoo.

Ryhmän mukaan myös hotellien ja ravintoloiden tuloskehitys on jatkunut myönteisenä. Uusin hotelli on tammikuussa avattu Sokos Hotel Tripla Helsingissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut