Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain suurlähetystö jälleen raketti-iskujen kohteena Irakissa

Irakissa ammuttiin sunnuntain vastaisen yön aikana useita raketteja sotilastukikohtaan, joka sijaitsee lähellä Yhdysvaltojen suurlähetystöä Bagdadissa.

Yhdysvaltojen johtaman liittouman mukaan kukaan haavoittunut iskussa. Tukikohta toimii Irakissa olevan kansainvälisen liittouman päämajana.

Suurlähetystö sijaitsee tarkasti vartioidulla vihreällä vyöhykkeellä, jolla toimii myös muita lähetystöjä ja hallintorakennuksia. Irakin armeijan mukaan kolme iskussa käytettyä Katjusha-rakettia osui vihreän vyöhykkeen sisäpuolelle ja yksi sen lähelle.

Irakissa on viime kuukausina kohdistettu useita iskuja joko suurlähetystöön tai yhdysvaltalaisjoukkoihin Irakissa. Kyseessä on 19. isku sitten lokakuun.

Kukaan ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta Yhdysvallat epäilee, että sen taustalla on Iranin tukeman Hashed al-Shaabi -verkoston joukkoja.

Ryhmä on uhannut kostaa iranilaisen komentaja Qassem Suleimanin kuoleman amerikkalaisessa iskussa Bagdadissa.

Yksi verkoston ryhmistä ilmoitti aloittaneensa lähtölaskennan amerikkalaisjoukkojen lähdölle ja tviittasi sunnuntain vastaisena yönä kuvan amerikkalaiseksi väitetystä sotilasajoneuvosta tekstillä: "Olemme lähempänä kuin uskottekaan".