VR: Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi vaikuttaa junaliikenteeseen

Lähi-, kauko- ja tavarajunavuoroja voi peruuntua veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vuoksi. ONNI OJALA / LEHTIKUVA
STT

STT

Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi vaikuttaa junaliikenteeseen ja näkyä peruttuina junavuoroina lähi-, kauko-, ja tavaraliikenteessä, kertoo VR .

Veturinkuljettajia edustavan Rautatiealan Unioni RAUn lisäksi Raideammattilaiset JHL on julistanut rautatiealalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon maanantaista lähtien.

JHL kokoaan yhteen raideliikenteen työntekijät ja toimihenkilöt. Rautatiealan Unioni RAU edustaa veturinkuljettajien lisäksi liikenteenohjaajia. Liitot ovat erillisiä.

VR Groupissa ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia kauko-, lähi- ja tavaraliikenteen veturinkuljettajia. VR kertoo yrittävänsä minimoida asiakasvaikutuksen.

RAUn asettama ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi maanantaina. Kielto liittyy meneillään oleviin työehtosopimusneuvotteluihin, joita käydään Palvelualojen työnantajat Paltan ja RAUn välillä. Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla. Palta neuvottelee myös JHL:n kanssa.

Ajantasaista liikennetilannetta voi seurata VR:n verkkosivuilta osoitteesta vr.fi/liikennetilanne.

RAUn puheenjohtaja Tero Palomäki sanoo tiedotteessa, että menossa ovat tes-neuvottelut, jollaisia ei ole ennen koettu. Hänen mukaansa henki neuvotteluissa on kohtuullisen hyvä, mutta tulosta ei tule.

– Työnantaja pyrkii hinnoittelemaan kilpailukykysopimuksen 24 tunnin poistamisen hinnan kohtuuttoman korkeaksi ja on hirttäytynyt johonkin ulkopuolisen tahon määrittelemään linjaan, joka ei ole rautatiemaailmasta, Palomäki sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut