Israel teki ilmaiskuja Damaskoksen lähellä ja Gazassa

Israelin armeijan kohteena oli Islamilainen Jihad -äärijärjestö. AFP / LEHTIKUVA
STT AFP

STT AFP

Israel kertoo tehneensä ilmaiskuja Gazan kaistalla ja lähellä Syyrian pääkaupunkia Damaskosta.

Israelin armeijan kohteena oli Islamilainen Jihad -äärijärjestö, joka toimii palestiinalaisalueilla ja Syyriassa. Järjestön mukaan kaksi sen taistelijaa kuoli iskussa Syyriaan.

Syyrian valtion uutistoimiston mukaan maan ilmapuolustusjärjestelmä ampui alas vihollisohjuksia ennen kun ne osuivat kohteisiinsa. Uutistoimisto korosti, että iskut eivät osuneet yhteenkään lentokenttään.

Raketteja Gazasta

Sunnuntaina Gazasta ammuttiin yli 20 rakettia Israelia kohti. Iskut käynnistivät varoitusjärjestelmän muun muassa Askalonissa, israelilaisessa kaupungissa Gazan rajan tuntumassa. Israelin mukaan maan armeijan ohjuspuolustusjärjestelmä pysäytti raketeista yli kymmenen.

Islamilainen Jihad otti raketti-iskut nimiinsä. Se perusteli iskujaan sillä, että yksi sen taistelijoista oli tapettu Gazan rajalla aiemmin sunnuntaina.

Israelissa järjestetään parlamenttivaalit ensi viikolla. Kyseessä on kolmas kerta vuoden sisällä, kun maassa äänestetään knessetistä.

Pääministeri Benjamin Netanjahu on jälleen rinta rinnan keskustalaisen haastajansa Benny Gantzin kanssa. Netanjahu on ollut korruptioskandaalin keskellä ja hänen oikeudenkäyntinsä on tarkoitus alkaa maaliskuun puolenvälin jälkeen.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut