Kanariansaarten lentoliikenne palautui normaaliksi, kaikki kentät auki

Saharasta voimakkaan tuulen mukana kulkeutuva hiekka on sotkenut lentoliikennettä Kanariansaarilla. AFP / LEHTIKUVA
STT

STT

Kaikki Kanariansaarten kahdeksan lentokenttää toimivat normaalisti, kertoo Espanjan liikenneministeriö. Espanjan ilmatilaa valvovan Enairen mukaan lentoliikenne voi jälleen jatkua, koska sää on parantunut viime yön aikana.

Lentomatkailu suosituille lomasaarille koki pahan kolauksen lauantaina, kun kovat tuulet toivat mukanaan hiekkaa Saharasta ja tekivät lentämisestä mahdotonta. Sunnuntaina liikenne palautui hetkeksi, mutta se jouduttiin pian keskeyttämään uudestaan Gran Canarian ja Teneriffan kentillä.

– Edes ilmailualan ammattilaiset eivät muista, koska sääolot olisivat olleet näin surkeita Kanariansaarten lentämistä ajatellen, valitteli liikenneministeri Jose Luis Abalos Twitterissä.

Finn airin viestinnästä kerrottiin STT:lle, että yhtiöt lennot Kanariansaarille lennetään maanantaina normaalisti. Myös matkatoimisto TUI n viestintäpäivystyksestä kerrottiin, että paluulento Gran Canarialta oli lähdössä noin kello 11 Suomen aikaa.

Norwegianin lennot Kanariansaarilta Suomeen oli maanantain iltapäivän tietojen mukaan määrä lentää, mutta mahdollisesti aikataulusta myöhässä.

– Tiedotamme matkustajille asiasta tekstiviesteillä, kertoi yhtiön lehdistöedustaja Tarja Valde-Brown.

Kanariansaaret ovat eurooppalaisten suosituimpia lomakohteita. Viime vuonna niillä kävi yli 13 miljoonaa turistia, kertoo maan tilastovirasto.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut