Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallink rakennuttaa Tallinnaan konferenssikeskuksen ja sataman

Laivayhtiö Tallink aikoo rakennuttaa Tallinnaan uuden konferenssi- ja konserttikeskuksen, jonka yhteyteen tulee myös uusi satama ja ostoskeskus. Yhtiö kertoi keskiviikkona tehneensä Tallinnan kaupungin ja Viron suurimman sijoitusyhtiön AS Infortarin kanssa aiesopimuksen projektista, jonka arvioidaan maksavan noin 300 miljoonaa euroa.

Hanke tulee Tallinnan sataman kupeessa olevan vanhan kulttuuri- ja urheilukeskuksen Linnahallin yhteyteen.

Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nögene visioi hankkeen tukevan merkittävästi Tallinnan ja Viron turismin kehitystä.

– Viro tarvitsee kipeästi suurta, kapasiteetiltään yli 5 000 henkilön konferenssi- ja konserttisalia, joka mahdollistaisi suurten konferenssien ja kulttuuritapahtumien järjestämisen Virossa, Nögene sanoo yhtiön tiedotteessa.

Tallinnan kaupunki ja Viron hallitus ovat Nögenen mukaan jo pitkään odottaneet toteuttamiskelpoista ehdotusta Linnahallin kehittämisestä.

Osapuolet sopivat yhteistyön periaatteista lähikuukausien aikana. Jos Tallinnan kaupunginvaltuusto tukee päätöstä, Tallink-konserni, Infortar ja Tallinnan kaupunki perustavat hanketta toteuttavan yhteisyrityksen jo tämän kevään aikana.

Uuden keskuksen rakentamisen arvioidaan kestävän kolme vuotta siitä, kun kaikki tarvittavat luvat on saatu ja sopimukset allekirjoitettu.