Kymmeniä loukkaantui Kreikan Lesboksen saarella pakolaiskeskuksen vastaisissa protesteissa

Mellakkapoliisi pyrkii pois liekeistä yhteenotoissa mielenosoittajien kanssa Mantamadosin kaupungin lähellä Kreikassa Lesboksen saarella. AFP / LEHTIKUVA

STT AFP

Kreikassa yhteenotot mielenosoittajien ja mellakkapoliisien välillä jatkuivat keskiviikkona väkivaltaisina lähellä Mantamadosin kaupunkia Lesboksen saarella. Mielenosoittajat paiskovat poliisia kivillä ja polttopulloilla, ja virkavalta vastasi kyynelkaasulla ja tainnutuskranaateilla.

Kymmenkunta mielenosoittajaa ja kymmeniä poliiseja loukkaantui lievästi päivän kestäneissä yhteenotoissa.

– Täällä on sotatila. Poliiseilla on aseet, mutta meillä on sydän ja sielu, kehui paikallinen pappi, isä Stratis.

Mielenosoittajat vastustavat Mantamadosin lähelle suunniteltua uutta, 7 000 paikan pakolaiskeskusta, joka on tarkoitettu Välimeren yli tuleville siirtolaisille.

Lesboksen, Chioksen ja Samoksen aluehallinnot ovat kehottaneet saarien asukkaita menemään vuorokauden yleislakkoon rakennussuunnitelmien vuoksi. Saarelaiset sanovat hyväksyvänsä vain pienet keskukset, joista ihmiset joko lähetetään eteenpäin Manner-Kreikkaan tai palautetaan lähtömaihinsa. Kreikan hallitus haluaisi saarille tilat 20 000 ihmiselle.

Kreikan saarilla on tällä hetkellä yli 38 000 pakolaista leireillä, jotka on tarkoitettu vain runsaalle 6 000 ihmiselle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut