Ovensuukyselyt: Netanjahun puolue johtaa Gantzin puoluetta

STT

STT

Israelissa pääministeri Benjamin Netanjahun puolueella näyttäisi olevan johtoasema tänään käydyissä parlamenttivaaleissa, kertovat medioiden tekemät ovensuukyselyt.

Kyselyjen mukaan Netanjahun keskustaoikeistolainen Likud-puolue saisi 36–37 paikkaa Israelin 120-paikkaisessa parlamentissa. Netanjahun haastajan Benny Gantzin johtamalle keskustaliberaaliselle Sininen ja valkoinen -puolueelle ovensuukyselyt ennustavat 32–33 paikkaa.

Jos kyselyt pitävät paikkansa, Likud olisi parantanut merkittävästi kannatustaan edellisistä, syyskuussa pidetyistä vaaleista.

Netanjahu kiitti Twitterissä äänestäjiään vaalihuoneistojen suljettua ovensa myöhään maanantai-iltana.

Ovensuukyselyjen mukaan Likud ja sen oikeistolaiset liittolaispuolueet saisivat 60 paikkaa, mikä jäisi paikan päähän enemmistöstä.

Likudin lausunnossa sanotaan, että Netanjahu on keskustellut ja sopinut kaikkien oikeistopuolueiden johtajien kanssa "vahvan koalitiohallituksen muodostamisesta niin pian kuin mahdollista".

Gantzin Sininen ja valkoinen -puolueelle ja sen liittolaisille kyselyt ennustavat 52–55 paikkaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut