Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uraseurantakysely: Ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet työllistyneet hyvin

Ammattikorkeakoulututkinnon viisi vuotta sitten suorittaneiden työllisyystilanne on erittäin hyvä, ilmenee ammattikorkeakoulujen uraseurantakyselystä.

Kyselyn mukaan vain kaksi prosenttia valmistuneista oli vailla työtä viisi vuotta valmistumisen jälkeen. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ja sosiaali- ja terveysalan tutkinnon suorittaneiden työttömyys oli vielä tätäkin alhaisempi. Kahdella kolmesta oli jo työpaikka, kun he valmistuivat.

Uraseurantakyselystä selviää myös, että vuonna 2014 ammattikorkeakouluista valmistuneista 84 prosenttia on vähintäänkin melko tyytyväinen suorittamaansa tutkintoon.

– Tyytyväisyys tutkintoon on erittäin vahvassa yhteydessä siihen, miten hyvin vastaaja pystyy hyödyntämään AMK:ssa hankkimaansa osaamista nykyisessä työssään ja miten työ vastaa vaativuustasoltaan ammattikorkeakoulutusta, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene kertoo tiedotteessa.

Lähes kolme neljästä vastanneesta arvioi, että tutkinto antaa riittävät valmiudet työelämään. Noin neljä viidestä uskoo työnantajien arvostavan suoritettua tutkintoa. Alakohtaiset ja tutkintojen väliset erot näyttävät kuitenkin olevan merkittäviä.

– Uraseurantakyselyn mukaan ammattikorkeakouluilla on suuri vaikutus sijaintimaakuntansa työvoiman ja yrittäjien kouluttajana. Ammattikorkeakoulut kouluttavat tutkintoonsa tyytyväisiä työntekijöitä sekä kouluttautumismaakuntaan että muualle Suomeen, Arene jatkaa.

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallinen uraseurantakysely päättyi marraskuussa. Siihen vastasi 8 535 ammattikorkeakouluista vuonna 2014 valmistunutta.