Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Eduskuntatyöstä koronatartuntariskin vuoksi pois jäänyt kansanedustaja on Kimmo Kiljunen

SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen on jäänyt varotoimena pois eduskuntatyöstä koronatartuntariskin vuoksi. Kyseessä ei ole kuitenkaan karanteeni, vaan ainoastaan varotoimi. Eduskunnan hallintopäällikkö kertoi perjantaina, että yhtä kansanedustajaa kehotettu varotoimena pysymään poissa eduskuntatyöstä tartuntariskin takia.

Kiljunen vahvisti lauantaina aamulla lähettämässään tiedotteessa, että kyse on hänestä. Kiljunen vieraili Pariisissa Ranskan kansalliskokouksessa, jossa on todettu kolme koronatapausta.

Lääkärin määräyksestä karanteeniin joudutaan vain silloin, kun henkilö on ollut kontaktissa koronavirustautia sairastavan ihmisen kanssa. Kiljunen kertoo tiedotteessa, että hänen työterveyslääkärinsä mukaan ei ole sellaista näyttöä, joka johtaisi karanteenin asettamiseen.

– Haluan osaltani olla huolehtimassa, että tässä toimitaan varman päälle, vaikka riski tartunnan saamiselle on kohdallani ollut minimaalisen pieni. Kansanedustajalla on perustuslaillinen oikeus osallistua valtiopäivätyöskentelyyn, mutta en halua asettaa ketään epämukavaan tilanteeseen. Siksi tässä asiassa tulen toimimaan täysin lääkärin määräysten mukaisesti ja konsultoiden puhemiestä, Kiljunen sanoo.

Juttua on korjattu kello 11.22. Kimmo Kiljunen lähetti tiedotteen lauantaina aamulla, ei torstaina aamulla kuten aiemmin virheellisesti kirjoitettiin.