Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erdogan määräsi Turkin rannikkovartioston estämään pakolaisia ylittämästä Egeanmerta

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on määrännyt Turkin rannikkovartioston estämään pakolaisia ylittämästä Egeanmerta, viranomaislähteet kertovat.

Maan rannikkovartiosto kertoi perjantaina Twitterissä, että presidentin määräyksestä pakolaisille ei anneta lupaa lähteä maasta meriteitse matkan vaarallisuuden vuoksi. Rannikkovartioston toisessa tviitissä kuitenkin tarkennetaan, että pakolaisten ja siirtolaisten toivotaan yhä lähtevän Turkista, mutta viranomaiset eivät suosittele ylittämään Turkin ja Kreikan välistä rajaa meriteitse.

Turkin rannikkovartiosto kertoo pelastaneensa torstaina 97 pakolaista merestä sen jälkeen, kun Kreikka pysäytti kolme pakolaisten käyttämää venettä. Rannikkovartioston mukaan Kreikka jätti pakolaiset puoliupoksiin keskelle merta.

Tuhansia pakolaisia ja siirtolaisia kerääntyi Turkin ja Kreikan väliselle rajalle sen jälkeen, kun Erdogan ilmoitti noin viikko sitten, ettei Turkki enää estäisi heitä pyrkimästä Eurooppaan.