Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kamala Harris asettui tukemaan Bidenia, Sanders sai taakseen kansalaisoikeustaistelija Jesse Jacksonin

Senaattori Kamala Harris on asettunut tukemaan entistä varapresidenttiä Joe Bidenia Yhdysvaltain demokraattien esivaaleissa. Harris perusteli tukeaan sillä, että hänen mielestään Biden kykenee parhaiten yhdistämään maan presidentinvaaleissa istuvaa presidenttiä Donald Trumpia vastaan.

Harris oli itsekin mukana demokraattien presidenttikisassa, mutta jättäytyi siitä pois jo ennen esivaalien alkamista. Vielä viime kesänä Harris arvosteli Bidenia muun muassa liian lämpimistä sanoista senaattoreille, jotka aiemmin olivat kannattaneet rotuerottelua.

Kisasta pois jättäytyneistä ehdokkaista myös Pete Buttigieg, Amy Klobuchar ja Beto O'Rourke ovat asettuneet Bidenin taakse.

Sen sijaan kansalaisoikeustaistelija, pastori Jesse Jackson on antanut tukensa senaattori Bernie Sandersille. Jacksonin mukaan Bidenin keskitien politiikka ei riitä mustien aseman parantamiseksi, vaan siihen vaaditaan radikaalimpaa otetta.

– Ihmiset, jotka ovat jääneet kauas taakse, eivät saa muita kiinni valitsemalla maltillista polkua, Jackson perusteli.

Jacksonin tuki on Sandersille erityisen tervetullut, sillä valtaosa mustista äänestäjistä kannattaa Bidenia.