Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Öljyn hinta ja pörssikurssit elpyivät eilisen rojahduksen jälkeen, Moskovassa eri suunta

Helsingin pörssi on eilisen yli seitsemän prosentin laskun jälkeen avautunut 1,6 prosentin verran nousuun. Yleisindeksi OMXH oli pian kaupankäynnin alettua pisteluvussa 8 623.

Myös Euroopan suurissa pörsseissä nousu alkoi noin prosentin tahtiin.

Kurssit näyttivät elpymisen merkkejä myös Aasiassa ja Lähi-idän öljyntuottajamaissa.

Moskovassa kehitys kulki eri suuntaan, kun pörssit avautuivat pitkän viikonloppuvapaan jälkeen. Kurssit kyykähtivät siellä yli 10 prosentin laskuun.

Tokion pörssi elpyi edellisen päivän rojahduksen jälkeen pieneen nousuun. Nikkei 225 -indeksi päätyi 0,9 prosentin nousuun laskettuaan edellisenä päivänä yli viisi prosenttia. Laajempi Topix-indeksi vahvistui 1,3 prosenttia.

Kursseja ovat Japanissa painaneet öljyn hinnan raju lasku, jenin vahvistuminen dollaria vastaan sekä huoli koronaviruksen leviämisestä.

– Ostohalukkuus ei ole vahvaa, koska epidemian loppua ei ole näköpiirissä. Hermoilun voi odottaa jatkuvan, sanoi IwaiCosmo Securities -yhtiön välittäjä Toshikazu Horiuchi.

Kurssit olivat nousussa myös Hongkongissa, Shanghaissa ja Soulissa. Öljyn hinta oli Aasian markkinoilla myös elpymässä. Viitelaatu Brentin hinta oli liki kahdeksan prosentin nousussa, ja kauppaa käytiin noin 37 dollarin tynnyrihinnalla.

Öljyn hinnan nousu piristi tunnelmia myös Lähi-idän öljyntuottajamaiden pörsseissä. Dubaissa pörssi oli pian avautumisen jälkeen 5,5 prosentin nousussa ja Abu Dhabissa 4,2 prosentin. Myös Kuwaitissa ja Qatarissa markkinat avautuivat nousuun.

Yhdysvalloissa keskeiset indeksit painuivat pörssien sulkiessa eilen yli seitsemän prosenttia. Kaupankäynti jopa keskeytettiin hetkeksi pian kaupankäynnin alettua kurssiluisun vuoksi.

Presidentti Donald Trumpin odotetaan myöhemmin tiistaina julkistavan elvytystoimia, joiden avulla koronaviruksen seuraamuksia saadaan rajattua.