Puoluesihteerit suosittelevat puolueitaan perumaan kaikki yleisötilaisuudet ainakin kuukaudeksi koronan takia

Jussi Halla-aho (ps.) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä keskiviikkona. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
STT

STT

Puoluesihteerit suosittelevat, että kaikki puolueiden yleisötilaisuudet perutaan ensi vaiheessa ainakin pääsiäisen yli.

Asiasta kertoo SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm Twitterissä . Hän kirjoittaa, että suositus perustuu puoluesihteerien yhteiseen keskusteluun.

Pääsiäinen on tänä vuonna huhtikuun puolivälissä, eli suositus kattaisi ensi vaiheessa kuukauden.

Monet puolueet ovat ilmoittaneet peruvansa tapahtumiaan koronaviruksen takia. SDP päätti siirtää puolueen Järjestöpäivät myöhempään ajankohtaan. Järjestöpäivät olisi järjestetty tulevana viikonloppuna Vantaalla. Myös SDP:n puoluevaltuuston kokous siirretään myöhempään ajankohtaan, ja puolue tutkii mahdollisuuksia käsitellä tarvittavat asiat sähköisesti.

SDP peruuttaa lisäksi kaikki pienemmät yleisötilaisuudet pääsiäisen yli ja järjestää vain välttämättömät sääntömääräiset kokoukset.

Perussuomalaiset kertoo, että yleisötilaisuudet on peruttu kuluvan kuukauden loppuun saakka. Maaliskuun lopun jälkeen puolue aikoo edetä tilanteen edellyttämällä tavalla. Kokoomus ja vasemmistoliitto keskeyttävät tilaisuuksien järjestämisen toistaiseksi.

Kokoomus pyrkii järjestämään korvaavia tilaisuuksia sähköisesti mahdollisuuksien mukaan. Puolueen työntekijät siirtyvät etätöihin huomisesta alkaen. Etätyömääräys on voimassa toistaiseksi. Perumiset koskevat sekä yleisötilaisuuksia että kokoomuksen sisäisiä tilaisuuksia.

Vasemmistoliitto kertoo, että peruttujen tapahtumien joukkoon kuuluvat esimerkiksi puolueen ministerien keväälle suunnittelut maakuntavierailut. Lisäksi puolue sulkee puoluetoimiston ulkopuolisilta vierailuilta toistaiseksi ja suosittelee etätöitä työntekijöilleen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut