EU-komission puheenjohtaja: Rokote uutta koronavirusta vastaan voi valmistua jo syksyksi

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on keskustellut asiasta CureVac -yhtiön kanssa, jolle on tarjottu 80 miljoona euroa EU-tukea tutkimustyöhön. AFP / LEHTIKUVA
STT

STT

Rokote uutta koronavirusta vastaan voi olla valmiina jo syksyllä, uskoo EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen. Hän on keskustellut asiasta CureVac -yhtiön kanssa, jolle on tarjottu 80 miljoona euroa EU-tukea tutkimustyöhön.

– He työskentelevät lupaavan teknologian parissa kehittääkseen rokotteen koronavirusta vastaan. Euroopan unioni on tarjonnut heille 80 miljoonaa euroa tutkimustyöhön. Toivottavasti tämän tuen avulla saamme rokotteen markkinoille, mahdollisesti jo ennen syksyä. Tämä säästäisi ihmishenkiä Euroopassa ja myös muualla maailmassa, von der Leyen sanoi.

Uutta koronavirusta vastaan ei toistaiseksi ole olemassa lääkettä tai rokotetta. Viruksen on saanut maailmanlaajuisesti noin 190 000 ihmistä ja siihen on kuollut yli 7 500.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.