Alien-ohjaaja Ridley Scott: "Elokuva menestyi, koska ihmiset ovat kieroutuneita"

Englantilainen elokuvaohjaaja ja -tuottaja Ridley Scott varoittaa Agence France-Presse -uutistoimiston haastattelussa, että ulkoavaruuden olennot ovat "paljon meitä viisaampia". Muun muassa Alien-elokuvasta tuttu ohjaaja on varma, että muuallakin on elämää.

– Puhuin eräälle asiantuntijalle Nasassa, ja hän kysyi, että "oletko ikinä katsonut yötaivasta? Väitätkö minulle, että me olemme tässä kaikki", Scott sanoo haastattelussa.

Scott myös varoittaa, osittain vitsillä, että ison avaruusaluksen nähdessä kannattaa juosta karkuun.

– Koska he ovat paljon meitä viisaampia. Ja jos joku on niin tyhmä, että käy vastarintaan, hän on hävinnyt kolmessa sekunnissa.

79-vuotias Scott kertoo, ettei koskaan kyllästy pelottelemaan elokuvakatsojia. Ohjaajan uusin elokuva Alien: Covenant saa ensi-iltansa toukokuun puolivälissä.

Scott muistelee AFP:n haastattelussa ensimmäisen Alien-elokuvan kohtausta, jossa ulkoavaruuden olento murtautuu näyttelijä John Hurtin esittämän hahmon rintakehän läpi vapauteen. Scott ei ollut uskoa, miten ihmiset reagoivat teatterissa kohtaukseen.

– Eräs nainen pakeni penkin alle, ja mies piti häntä kädestä. Sanoin, että tämä ei ole enää terveellistä.

– Mutta elokuva menestyi hyvin, koska ihmiset ovat kieroutuneita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

17.10.2019 Sutkaus

16.10.2019 Sutkaus

15.10.2019 Sutkaus

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.