Alma kertoo BBC:n haastattelussa, miten Suomessa ei voi edes haaveilla tähteydestä: "Sitä ei tapahdu kenellekään"

Maailmanlaajuiseen suosioon noussut suomalaislaulaja Alma kertoo BBC:n haastattelussa ajatuksiaan tähteydestä ja Suomesta. Hän sanoo tehneensä aina musiikkia, mutta ei koskaan haaveillut varsinaisesta tähdeksi tulemisesta.

– Suomessa et voi edes haaveilla sellaisista asioista, koska sitä ei tapahdu kenellekään. Ei meillä ole isoja tähtiä Suomessa, joten se ei tunnu edes saavutettavalta asialta, hän sanoo.

Hän kertoo olevan erityisesti sen vuoksi nykyään kiitollinen nopeasta kansainväliseksi muodostuneesta urastaan.

Alma osallistui Suomen Idolsiin vuonna 2013, mutta karsiutui pois jo ennen semifinaaleja. Hän nousi myöhemmin tunnetuksi ulkomailla julkaistuilla hiteillään. Erityisesti yli 100 miljoonaa kuuntelukertaa striimannut Chasing Highs on nostanut hänet tunnetuksi.

Alma arvelee, etteivät ihmiset pitäneet hänestä Suomessa.

– Johtui varmaan siitä, että yritin aina tehdä asiat omalla tavallani. En ole tuollaisten ohjelmien suurin fani, ne eivät ole todellisia. Mutta se (Idols) auttoi tutustumaan suomalaisiin tuottajiin ja muihin.

Alma kertoo haastattelussa myös, että hänen hittinsä Dye My Hair syntyi, kun hän alkoi laulamaan Bruno Marsin Grenade -kappaletta uusilla sanoilla.

Uuden kappaleensa Alma kertoo tehneensä poikkeuksellisesti Suomessa, mikä on hänelle iso juttu.

Myös Britanniassa menestynyt Saara Aalto on puhunut aiemmin siitä, miten kansainvälinen ura ei onnistunut Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.