Anna-Kaisa huippumalli-kisan kakkonen

Tyytyväinen ääni vastasi puhelimeen maanantai-iltana Joroisista. Juuri äskettäin oli selvinnyt, että Anna-Kaisa Tyrväinen, 25, sijoittui jaetulle toiselle sijalle Suomen huippumalli haussa -ohjelmassa. Voittajaksi kruunattiin espoolainen Nanna Grundfeldt, 24.

- En olisi ikinä uskonut, että edes pääsisin alkukarsinnasta itse kilpailuun. Tämä oli mahtava kokemus, vaikka en voittanutkaan.

Tyrväinen tiesi sijoituksensa jo puoli vuotta sitten, sillä sarjan kuvaukset loppuivat joulukuussa.

- Salaisuutta ei ollut vaikea säilyttää. Kyllähän kaverit oli pidettävä jännityksessä. Paljastuksista olisi koitunut myös sanktioita.

Oppia vahvuuksista

Tyrväiselle ohjelmaan osallistuminen tiesi myös matkaa omaan minuuteen.

- En uskonut, että voisin olla näin hyvä mallin työssä, koska minulla ei ole aiempaa kokemusta alasta.

Vaikeinta savolaismallille oli ero perheestä. Kotona Joroisissa Anna-Kaisan puolesta jännittivät aviomies ja neljävuotias poika.

- Kisan puolivälissä ajattelin, että olenko liian itsekäs kun osallistun kisaan, Anna-Kaisa kertoi finaalijaksossa.

Kisan jälkeen kävi selväksi, että huolet olivat turhia.

- Mies ja poika pärjäsivät poissaoloni ajan hyvin. En ole huolissani tulevaisuudesta, vaikka mallin töitä enemmän tekisinkin, hän sanoo.

Vuolaita kehuja

Tuomaristo suitsutti Anna-Kaisaa finaalissa. Hänelle povattiin hyvää tulevaisuutta mainosmallina. Anna-Kaisa toivoo saavansa mallisopimuksen, mutta ei laske kaikkia korttejaan sen varaan. Työt Sevendoorsin ovitehtaalla Juvalla jatkuvat edelleen.

- Toivottavasti olen joskus ammattimalli. Ainakin aluksi teen näitä hommia sivutoimisesti. Myöhemmin selviää miten hommat rullaavat eteenpäin.

Anna-Kaisan malliopinnot jatkuvat

Huippumalli-kisaaja: Laihdutuskehotus ei satuttanut

Mallituomari Anna-Kaisalle: Laihduta