Palvelinhyökkäykset kaatoivat Anssi Kelan ideoiman Martin-haasteen loppukilpailun

Muusikko Anssi Kelan ideoiman Martin-haasteen voittajaa saadaan odotella ensi viikkoon. Huikean suosion saaneen kilpailun voittaja piti ratkaista nettiäänestyksellä ja julkistaa perjantaina kello 13.

– Aivan kalkkikaavoilla verkkokeskusteluissa jotkut olivat sitä mieltä, että väärä biisi oli voittamassa. He alkoivat masinoida toista biisiä voittajaksi, Kela kertoi perjantai-iltana ennen Kuopion-keikkaansa.

– Sivustoani ryhdyttiin moukaroimaan ja tehtailemaan ääniä. Alkoi tulla palvelinhyökkäyksiä ympäri maailmaa. Sivusto kaatui, ja peli piti viheltää poikki.

Kilpailussa piti versioida Kelan tuoreimman Nostalgia-albumin kappaleita. Pääpalkintona on mittatilauksena tehty Martin-kitara.

Kela alkoi kypsytellä kilpailua jo vuosi sitten, kun hän tilasi itselleen Martin-kitaran. Samalla niitä tuli tilatuksi kaksi, toinen nimenomaan kilpailun palkinnoksi.

– Vähänhän tässä on tietysti uuden albumin jälkipromootiota. En ajatellut kuitenkaan, että tällä kilpailulla myytäisiin yhtään levyä.

– Pikemminkin ajattelin, että ihmiset antaisivat biiseille uuden muodon ja biisit lähtisivät elämään omaa elämäänsä – antaisi biiseille uusia siipiä.

Kisan suosio ja taso yllättivät Kelan täysin.

– Mulla ei ollut mitään käsitystä, mitä pitäisi odottaa, kun tämmöistä ei ole ennen ollut. Tuli 256 versiota. Parhaat niistä käänsivät biisin niin nurin, että itsekin rupesin näkemään sen eri tavalla.

Tulomatkalla Kuopioon pohdimme bändin kanssa, pitäisikö yhtä biisiä ruveta soittamaan Martin-haasteen version pohjalta, Kela kertoo.

– Se oli Mika Haapasalon sovitus Mihin tahansa paitsi Helsinkiin -biisistä. Silloin kun levy julkaistiin, me harjoiteltiin bändin kanssa biisiä, mutta ei saatu sitä toimimaan. Emme ole soittaneet sitä ikinä keikoilla.

– Haapasalon versiota kuunnellessa tuli fiilis, että tämähän on tosi hyvä. Se voisi toimia paremmin kuin alkuperäinen levyversio.

Martin-haasteen siivitti suosituksi todennäköisesti arvokas kitara. Kelan mielestä se ei ollut kuitenkaan tärkeintä.

–  Hienointa oli, että ihmiset uskalsivat äänittää ja julkaista omaa soittoaan ja lauluaan.

– Heille oli isoin voitto, että uskalsivat ylittää kynnyksen. Siitä tuli hyvä fiilis. Tällaiselle kilpailulle on tarve, että ihmiset saadaan innostumaan musiikista.

Kela suunnittelee julkistavansa voittajan ensi keskiviikko-illan suorassa lähetyksessä Facebook-sivullaan.

Uusimmat

Viihde

22.02.2019 Sutkaus

22.02.2019 Toivanen

21.02.2019 Sutkaus

20.02.2019 Sutkaus

20.02.2019 Toivanen

19.02.2019 Sutkaus

19.02.2019 Toivanen

18.02.2019 Sutkaus

17.02.2019 Sutkaus

16.02.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.