Antti antoi jätti-ahvenia

Vanha hokema, jossa pyydetään Antilta ahvenia ja Pekalta pieniä kaloja, on kulkeutunut Ahdin korviin. Antti on antanut onkijoille ahvenia, jopa suuria. Yli kilon painoinen kyrmyniska antaa onkijalle haasteellisen vastuksen.

Pielaveden miehet Veikko Laukkanen ja Lauri Mikkonen suunnistivat syyskuisena lauantaiaamuna onkimatkalle Pielaveden Murtoselälle. Pilkkiongella narrattiin ahvenia monissa eri kohdissa. Kaikki vanhastaan tuttuja ottipaikkoja.

Pieniä ahvenia tuli sopivasti kukkotarpeiksi ja hiukan isompaa paisti- ja savukaloiksi. Parin tunnin kalastuksen jälkeen tärppäsi. Iso iski Laukkasen pilkkiin kiinni. Kala saatiin veneen laitojen sisäpuolelle, ja hurjan vastuksen antanut jättiläinen tunnistettiin ahveneksi.

Painoksi punnittiin paikallisen kaupan vaa'alla 1,416 kiloa. Pituutta oli pari senttiä vaille puoli metriä ja ympärysmittakin muhkea 32 senttiä. Aikaisempi Laukkasen suurin onkikala painoi 800 grammaa, joten ennätys parani reippaasti.

Aidan takana vielä suurempi Vieläkin suuremman kalan sai Esko Hakkarainen onkimalla Keitelejärven Matilanselältä. Vonkaleella oli painoa peräti kaksi kiloa. Valitettavasti saalis tuli kilpailualueen ulkopuolelta, eikä näin kilpaile sarjan voitosta. Näinhän se on, että aidan takana on ruoho vihreämpää ja rajan takana kalat suurempia.

Kesäpilkillä sai suonenjokelainen Reino Nenonen syyskuussa metrin pituisen hauen, joka painoi 6,530 kiloa. Kala otti onkeen Virmasvedellä.

Siilinjärveläinen Niilo Pietarinen kertoo keväisestä kalasaaliistaan. Viimeisillä jäillä hän laski katiskansa Pöljänjärveen ahventen toivossa. Ahvenia tulikin, mutta eipä niistä enää kukkokaloiksi ollut.

Katiskaan oli ahtautunut melkoinen mateen vonkale. Painoa tällä kalapedolla oli 5,63 kiloa. Pituutta mitattiin 85 senttiä ja ympärysmitta 41 senttiä. Katiskassa olleet reilut parikymmentä ahventa löytyivät mateen vatsasta. Ahmatti herkutteli viimeisenä aterianaan makoisilla ahvenilla.

Juankoskelaiset Maija-Liisa ja Mikko Leskinen viettivät juhannuspäivää uistellen Allovenjärvellä. Vieheenä ollut professor-kakkonen osoittautui oivalliseksi houkuttimeksi, sillä siihen iski kiinni komea hauki. Kala painoi 11,5 kiloa ja pituutta oli 115 senttiä.

Leppävirtalainen Maija Itkonen oli elokuussa pohjaongella Sorsakosken Osmajärvellä. Eipä huono kalastusreissu ollutkaan, sillä syvyyksistä nousi lahna jolla oli painoa 1,550 kiloa. Kalalla oli pituutta tasan puoli metriä ja ympärysmitta tästä vielä kuusi senttiä suurempi.

Kuvat sähköpostilla Pieni pyyntö suurien kalojen saajille. Mikäli kala on kuvattu digi-kameralla, niin lähettäkää kuva sähköpostilla osoitteella: veijo.miettinen@dnainternet.net. Tulostetusta kuvasta saa harvoin julkaisukelpoista. Muistakaa mainita myös valokuvan ottajan nimi. Samaan osoitteeseen voi lähettää muutkin ilmoitukseen liittyvät tiedot.

Kaipaamme edelleen nuorten kalastajien kertomuksia kesän kalaretkiltä. Saaliskalan koolla ei ole merkitystä, vaan tärkeintä on kuvaus kalastustapahtumasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

9.7.2020 Sutkaus

8.7.2020 Sutkaus

7.7.2020 Sutkaus

Yle: Suosittu Temptation Island Suomi -sarja kuvataan heinäkuussa Thaimaan sijasta Kainuussa

6.7.2020 Sutkaus

5.7.2020 Sutkaus

4.7.2020 Sutkaus

3.7.2020 Sutkaus

2.7.2020 Sutkaus

1.7.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.