Arkistosta: Keikkailu ei yökötä

Yö on ehkä maamme eniten keikkaileva rock-yhtye. Perisuomalaista härmärokkia kuullaan noin 80-90 keikalla vuosittain.

- Tietysti humppabändit keikkailevat enemmän, mutta rokkipuolella en tiedä kyllä muita pitkäaikaisia yhtä tiiviisti keikkailevia ryhmiä, laulaja Olli Lindholm kertoo.

Pitkän päivätyön tehnyt bändi ei kaavaile jäävänsä eläkkeelle. Tarkoitus olisi tehdä vastaavalla tavalla keikkoja jatkossakin. Suositutkaan suomalaiset bändit eivät yleensä voi järjestää suuria konsertti- ja jäähallikiertueita. Keikkapaikoissa on aikamoinen kirjo, aina kaljabaareista limudiskoihin.

Millaisilla keikoilla bändi itse esiintyy mieluiten?

- Tietysti isoilla kesäjuhlilla on oma tunnelmansa, mutta suurin osa keikoista tehdään kapakoissa. Jotenkin tässä iässä alkaa tuntua, että alkaa olla jo liian vanha nuorisopaikkoihin, bändin kuopus, 34 vuotias Lindholm kertoo.

Hurjasta keikkamäärästä huolimatta tamperelaisrokkiveikot eivät elä irtolaiselämää. Minulle vaimo ja lapset merkitsevät todella paljon.

- On hienoa, kun on paikka minne voi mennä ja rauhoittua. Se auttaa tekemään myös parempia keikkoja turhat juhlimiset jäävät pois, eikä aina ole paha olo.

Hiljattain julkaistu 13. Yö -levy soi monipuolisesti. Rankkaa rytistystä on kuitenkin poikavuosia vähemmän. Levyllä on jokaiselle jotakin. Kuljettaa keväinen tiehän on melkein kuin Agentsia, Älä mulle ala soi taas rankemmin ja Vain yksi mies voi nostaa myrskyn edustaa perinteisempää Yötä.

 Pohjamudan kautta pinnalle 

Yö on uransa aikana kokenut monenlaisia muutoksia. Jussi Hakulinen lähti omille teilleen bändin alkuaikoina. Hän jätti jälkeensä kasan hittejä, tunnetuimpana legendaarisen Joutsenlaulun. Uudella levyllä on jälleen pari Hakulisen tekstiä.

Ovatko vanhat rivit täyttymässä uudestaan?

- Ei Jussi tule enää Yöhön. Hänellä on nyt omat kuvionsa opettajan työnsä ja duo-keikkojensa kanssa. Vanhojen bändikavereiden yhteistyö ei kuitenkaan ole poissuljettua. Tykkään Jussin tekemistä biiseistä. Jossain vaiheessa teemme varmaankin yhteisen levyn kahdestaan. Se ei ole kuitenkaan tällä hetkellä ajankohtaista, Lindholm paljastaa.

Hakulisen lähdön jälkeen Yö koki voimakkaan suvantovaiheen. Ne olivat hyviä oppivuosia. Silloin meillä oli huono bändi. Tajusin, että menestymisen eteen on tehtävä todella töitä. Pari puolihuolimattomasti tehtyä levyä ei riitä. Viimeiset kuusi vuotta on nostanut bändin levyt myyntilistoille ja monien juhannusjuhlien kärkinimeksi.

Yön ilme muuttui jälleen hiljattain, kun bändin riveihin astui uusi basisti. En haluaisi kertoa tarkempia syitä miehistön vaihdokseen. Uusi basistimme Jukka Lewis on hyvä soittaja ja laulaja. Kokoonpanon muutos vaikuttaa bändin soundiin vain vähän. Jatkossa keikoiltamme jää koskettimet ja sekvensserit pois. Uskon, että pärjäämme ilman niitäkin.

 

Juttu on julkaistu Savon Sanomissa 27.2.1999.

Uusimmat

Viihde

24.5.2019 Sutkaus

Sonkajärven taidehirviö Antti Holma hyppää radion aamujuontajaksi: "Kuulijat saavat odottaa sekavuutta ja vihamielisyyttä"

23.5.2019 Sutkaus

22.5.2019 Toivanen

22.5.2019 Sutkaus

Savon tiistai on kaunis: Jo toinen kuopiolainen missifinaalissa –  tällä kertaa luomukisa

Savon Sanomien oma neito Sonja Länsivuori kisaa Suomen kauneimman kruunusta: Miss Suomi -semifinaaliin!

21.5.2019 Sutkaus

21.5.2019 Toivanen

20.5.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.