Arkistosta: Suomen kuuluisin taksikuski sooloilee

Yö-yhtyeen Olli Lindholmista on lyhyessä ajassa tullut Suomen tunnetuin taksikuski. Mies toimii sivutoimisena saföörinä Tampereella, silloin kun keikkakiireiltä jää luppoaikaa. Rocklaulajien egoperinteessä toimenkuva on jokseenkin ainutlaatuinen, mutta Lindholm onkin aina ollut glamouria kaihtava perusjulli.

Vokalisti kertoo suharihommalleen olevan kaksikin motiivia. Asiakkaiden kanssa on mukava olla tekemisissä, ja ruorinvääntö tuo leivänlisää nelihenkiselle perheelle. Ei ole ylevää tallustella ego tallella, mutta perse auki, tokaisee Olli.

Yölle on sovittu jo 85 keikkaa tänä vuonna. Olisi tyhmää pilata bändin hyvä maine esiintyjänä sanomalla pojille, että ötehdään lisää keikkoja, koska tarvitsen rahaa uuteen autoon.

Yö on toki Lindholmin päätyö, vaikka mies kokeilee nyt ensi kertaa rahkeitaan sooloartistina 17 vuotta Varietee-levyn läpimurron jälkeen. Voima-niminen pitkäsoitto on seesteisempi, koskettimiin nojaava balladivariaatio emobändin kitaravoittoisesta rockväännöstä.

Hakulisen kynänjälkeä 

Kahdentoista laulun kaikki sävelet ja sanat ovat suoltuneet Jussi "Joutsenlaulu" Hakulisen kynästä. Yön 80-luvun Pori-kauden bändikaveri tuntee Ollin tulkintatavan, ja yhteisymmärrys kuuluu myös lopputuloksessa.

Kun me oltiin samassa bändissä, niin meillä kahdella oli huonot välit. Toisin on nyt. Hakulisen tavaramerkkinä on aina ollut melodiantaju.

Voima-levyn tunnelmat vaihtelevat etnopoljennoista (Tyttöni mun) yömäisiin rockpaahtoihin (Hyvästi maa). Aavistuksen mambamainen Luokkakuvassa viehätti ensikuulemalta, joskin se kärsii liiasta pituudesta.

Salaisuus ei ole se, että muut yötyöläiset ovat vähemmän innostuneita yhteistyöstä Hakulisen kanssa. Jussi on hyvä säveltäjä ja sanoittaja, mutta sen järjestelykyky on puutteellinen, muistelee Lindholm yhteisiä keikkamatkoja hymysuin.

Lindholmin levybändin taustanelikossa soittaa mm. Yö-basisti Jukka Lewis sekä Popeda-kitaristi Costello Hautamäki.

Levymyynnin perusteella selviää parin kuukauden sisällä, tuleeko jatkossa lisääkin Olli-sooloja. Pienimuotoinen Voima-klubikiertuekin masinoidaan syksyksi, jos levy herättää riittävästi kiinnostusta.

Yöltä taas on odotettavissa materiaalia singlen muodossa huhtikuussa, ja kokopitkän hengentuotteen vuoro on lokakuussa.

 

Juttu on julkaistu Savon Sanomissa 28.2.2000.

Uusimmat

Viihde

24.5.2019 Sutkaus

Sonkajärven taidehirviö Antti Holma hyppää radion aamujuontajaksi: "Kuulijat saavat odottaa sekavuutta ja vihamielisyyttä"

23.5.2019 Sutkaus

22.5.2019 Toivanen

22.5.2019 Sutkaus

Savon tiistai on kaunis: Jo toinen kuopiolainen missifinaalissa –  tällä kertaa luomukisa

Savon Sanomien oma neito Sonja Länsivuori kisaa Suomen kauneimman kruunusta: Miss Suomi -semifinaaliin!

21.5.2019 Sutkaus

21.5.2019 Toivanen

20.5.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.