Berlusconi ylisti "ruskettunutta" Obamaa

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on päästänyt suustaan jälleen sammakon. Hän ylisti Yhdysvaltojen presidentinvaalit voittaneen Barack Obaman rusketusta.

Kyseenalaisen lausuntonsa Berlusconi esitti Moskovan-vierailullaan, jossa hän piti yhteisen tiedotustilaisuuden Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin kanssa.

- Uskon, että yhteistyö (Obaman ja Medvedevin välillä) tulee sujumaan hyvin. Obamalla on kaikki, mitä tarvitaan, jotta hänen kanssaan voi päästä sopuun: Hän on nuori, komea ja vieläpä ruskettunut, Berlusconi totesi vastauksena hänelle esitettyyn kysymykseen.

Lausunto sai heti aikaan vastalauseiden ryöpyn Italian vasemmistopoliitikoilta, jotka vaativat pääministeriltä välitöntä anteeksipyyntöä.

- Berlusconi ei kykene hillitsemään itseään. Hän unohtaa, että hänen sanansa vahingoittavat maamme mainetta, opposition edustaja Dario Franceschini sanoi.

Berlusconin mukaan lausunto oli tarkoitettu suureksi kohteliaisuudeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

8.10.2019 Sutkaus

Jenni Vartiaiselle vauva – "Hän on täällä terveenä ja täydellisenä"

7.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.