Berlusconi ylisti "ruskettunutta" Obamaa

Italian pääministeri Silvio Berlusconi on päästänyt suustaan jälleen sammakon. Hän ylisti Yhdysvaltojen presidentinvaalit voittaneen Barack Obaman rusketusta.

Kyseenalaisen lausuntonsa Berlusconi esitti Moskovan-vierailullaan, jossa hän piti yhteisen tiedotustilaisuuden Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin kanssa.

- Uskon, että yhteistyö (Obaman ja Medvedevin välillä) tulee sujumaan hyvin. Obamalla on kaikki, mitä tarvitaan, jotta hänen kanssaan voi päästä sopuun: Hän on nuori, komea ja vieläpä ruskettunut, Berlusconi totesi vastauksena hänelle esitettyyn kysymykseen.

Lausunto sai heti aikaan vastalauseiden ryöpyn Italian vasemmistopoliitikoilta, jotka vaativat pääministeriltä välitöntä anteeksipyyntöä.

- Berlusconi ei kykene hillitsemään itseään. Hän unohtaa, että hänen sanansa vahingoittavat maamme mainetta, opposition edustaja Dario Franceschini sanoi.

Berlusconin mukaan lausunto oli tarkoitettu suureksi kohteliaisuudeksi.

Uusimmat

Viihde

20.04.2019 Toivanen

20.04.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uusi podcast: Kuuntele, kun kuplivan vallaton Porokka & Poutiainen vie nettikirppisten hulluun maailmaan

Tiedätkö pääsiäismunien historiasta? – Testaa tietosi visassa

19.04.2019 Sutkaus

19.04.2019 Toivanen

18.04.2019 Sutkaus

Olli Herman Ilta-Sanomissa: "Kun Savon sydämessä värjäsi hiuksiaan ja laittoi naamaansa meikkiä, niin kyllä siinä sai tottua homotteluun"

17.04.2019 Toivanen

17.04.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.