Big Brother riisuu ihmisen perustarpeiden äärelle

Sunnuntain suorassa Big Brother Talk Show'ssa juontaja Elina Viitanen esitti asukkaille katsojakysymyksen: "Miksi te ette tee mitään?"

–Vieläkö tässä pitäisi jotain tehdäkin?, Teija naurahti vastaukseksi.

Ilman viihdykkeitä BB-talon "tekemiset" pyörivät voimakkaasti asukkaiden ruumiiden ja ruumiin eritteiden ympärillä. Ensimmäisen viikon spektaakkeleiksi bileiden rinnalle nousivat Markuksen kiveksien saamat 500 luunappia sekä naisten vähäpukeinen muotinäytös – ainakin asukkaiden näkövinkkelistä. Stringien voittokulkua katsellessa miesten olemuksista puuttui vain kuola suupielestä.

 

Sanalla 'ruumiinkulttuuri' viitataan yleensä urheiluun, mutta sillä voi hyvin kuvata myös Big Brotheria. Tälläkin kaudella on juotu ja biletetty, oksennettu ja halittu. Jos talossa viettää kuukausia, voi sitä epäilemättä verrata urheilusuoritukseen. Vaikka kroppa olisi kunnossa, myös päänupin täytyy pysyä koossa

Kun normaalielämässä perustarpeet – syöminen, juominen, nukkuminen, vessassa käynti – tyydytetään usein huomaamatta, BB-talossa näiden tarpeiden rooli korostuu. Talon nuorin asukas Janita ihmetteli päiväkirjahuoneessa, kun kakkaa ei ole viikkoon kuulunut.

 

Tällä kaudella tuotanto on vienyt ohjelman juuri sille stereotypioiden tasolle, jota etenkin moni ohjelmaa seuraamaton siltä odottaa ja olettaa. Matalapalkka-alojen tyhjäpäitä, äänekkäitä räpätätejä ja ulkonäköönsä keskittyviä muovinukkeja suihkurusketuksineen. Yksi syy pysyä television ääressä onkin odottaa vesi kielellä, milloin "barbien" tekoripset ja hiustenpidennykset alkavat repsottaa. Entä kuka paljastaa ensimmäisenä totaalisen yleissivistymättömyytensä? Lisäjännitystä taloon luo huone nimeltä "Pesä", mutta vielä tähän mennessä ei kukaan ole pesää saanut. Sillä välin isoveli on antanut asukkaiden riehaantua Petri Nygårdin mä-mä-mä-mä-Märkää! -kappaleen tahdissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

9.8.2020 Sutkaus

Lupaavia löytöjä koronalääkkeeksi: "Olemme tunnistaneet muutamia lupaavia pareja"

8.8.2020 Sutkaus

7.8.2020 Sutkaus

6.8.2020 Sutkaus

5.8.2020 Sutkaus

4.8.2020 Sutkaus

3.8.2020 Sutkaus

2.8.2020 Sutkaus

1.8.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.