Bruno-elokuva herätti Itävallassa sekavia tunteita

Brittiläisen Sacha Baron Cohenin uusi komedia Bruno herättää "Brunon kotimaassa" Itävallassa sekavia tunteita. Perjantaina ensi-iltansa saanut elokuva kertoo itävaltalaisesta muotitoimittajasta, stereotyyppisestä homoseksuaalista, joka unelmoi nousevansa "suurimmaksi itävaltalaiseksi supertähdeksi sitten Hitlerin".

Elokuvan on pelätty lisäävän homoseksuaaleja kohtaan tunnettuja ennakkoluuloja. Kaikki eivät Itävallassa pidä myöskään tavasta, jolla elokuva käsittelee maata ja sen kansalaisia. Useimpien itävaltalaisten mielestä Bruno on kuitenkin hauska ja harmiton elokuva.

- Toivottavasti tämän elokuvan jälkeen Itävaltaa (Austria) ei enää sekoiteta Australiaan, 35-vuotias lakimies Arthuc Machac pohdiskeli Brunon nähtyään.

- Ja ehkä tämän elokuvan myötä ihmiset alkavat lopultakin muistaa, että Hitler oli lähtöisin Itävallasta eikä Saksasta. Siitä kun tuntuu riittävän epätietoisuutta loputtomiin, Machac ihmettelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Tämä keikka aiheutti kuopiolaisnuorille kylmiä väreitä – Yhdysvaltalainen Ariana Grande toi lauantaina makeutusainetta kuopiolaisnuorten elämään

8.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.