Carl Philipin ja Sofian haave romuksi

Ruotsin prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian haave pitää esikoisensa prinssi Alexanderin kastejuhla Öölannin saarella kesällä on romuttunut. Ruotsalaislehti Expressen kertoo, että kuningasperhe ei halua järjestää niin isoa tapahtumaa Tukholman ulkopuolella ja että suunnitelmissa on kastaa pienokainen kuninkaanlinnan kirkossa Tukholmassa vasta 9. syyskuuta.

Syyskuun ajankohta rikkoo hovin etikettiä. Prinssi Alexander syntyi 19. huhtikuuta, ja etiketin mukaan kastajaiset pitäisi järjestää kolmen kuukauden kuluessa eli tässä tapauksessa viimeistään 19. heinäkuuta.

Ajatuksena oli, että Alexander voitaisiin kastaa Öölannissa kruununprinsessa Victorian syntymäpäivien yhteydessä, joko lauantaina ennen tai jälkeen. Victoria täyttää 39 vuotta torstaina 14. heinäkuuta. Kuningasperhe kesälomailee ja Victoria viettää syntymäpäiviään perinteisesti Öölannissa.

Expressenin mukaan kastejuhlan on todettu olevan liian iso tapahtuma järjestettäväksi Tukholman ulkopuolella jo pelkästään logistisista syistä: henkilökunta ja vieraat pitäisi majoittaa jonnekin ja ulkomaiset vieraat kuljettaa Arlandan lentokentältä Öölantiin. Lehti kirjoittaa, että kuningasperhe haluaa rauhoittaa lomansa ja järjestää kastejuhlan sitten, kun koko perhe on palannut Tukholmaan.

Kunnon lepohetki tullee perheelle tarpeeseen, sillä vuosi on hoville yhtä juhlaa. Esimerkiksi vappuaattona Ruotsissa juhlittiin 70-vuotiasta kuningas Kaarle XVI Kustaata ja nyt kesäkuussa Silvia tulee olleeksi 40 vuotta kuningattarena.

Alexanderin kastajaiset puolestaan on toinen kastejuhla lyhyen ajan sisällä. Hänen serkkunsa, kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin toinen lapsi prinssi Oscar kastettiin Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa toukokuun lopussa. Oscar syntyi 2. maaliskuuta.

Lähde: Expressen

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

11.7.2020 Sutkaus

Seiska: Savolainen tosi-tv-julkkis odottaa vauvaa – myös lapsen isä Iisalmesta

10.7.2020 Sutkaus

9.7.2020 Sutkaus

8.7.2020 Sutkaus

7.7.2020 Sutkaus

Yle: Suosittu Temptation Island Suomi -sarja kuvataan heinäkuussa Thaimaan sijasta Kainuussa

6.7.2020 Sutkaus

5.7.2020 Sutkaus

4.7.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.