Cheek lopettaa – ”Kyllä mä oon pitkillä nauloilla naulannut tämän arkun kiinni”

Cheek eli Jare Tiihonen aikoo lopettaa rap-artistin uransa. Tiihonen kertoi asiasta keskiviikkona järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Tiihosen mukaan ajatus lopettamisesta on kypsynyt jo loppuvuodesta 2014 lähtien, kun Tiihonen jäi keikkatauolle.

Tuolloin hänestä tuntui, että kaikki oli jo tehty ja annettu.

– Mietin, voinko antaa enää mitään. Sitten 2014 loppuvuodesta keksin, että albumi, kirja ja elokuva. Kaavitaan vielä viimeiset, mitä tässä tarinassa on jäljellä, Tiihonen kertoo STT:lle.

– Toinen vaihtoehto olisi ollut lopettaa silloin, mutta olen iloinen, että tämä meni näin. Pitkä loppusoitto.

Cheekin lopettaessa jäljelle jää ainoastaan Jare – mutta vasta ensi vuoden elokuussa, jolloin on luvassa jäähyväiskeikka Tiihosen kotikaupungissa Lahdessa.

– Sitä olen sanonut, että se on vasta elokuussa. Yritän rauhoitella itseänikin sillä ajatuksella, että ei se päivä ollut tänään.

 

”Piikistä ei ole muuta tietä kuin alas”

 

Tiihonen ei anna lupauksia tai vihjauksia takaportin auki jättämisestä Cheekin mahdolliselle jatkolle.

– Ainoa asia, jota tulee ikävä, on keikkailu. Se on aina siistiä. On tosi paljon asioita, joita ei todellakaan tule ikävä, paineet ja kaikki. Jengi tuntee minut systemaattisena ja sanansa pitävänä tyyppinä. Kun sanon jotain, teen sen. Kyllä mä olen pitkillä nauloilla naulannut tämän arkun kiinni.

Muun muassa toiset artistit ovat yrittäneet kääntää Tiihosen päätä, mutta hän haluaa lopettaa huipulla.

– Toiset artistit ovat sanoneet, että et voi nyt lopettaa, olet urasi piikissä, olet nyt parhaimmillasi. Mutta eikö silloin ole hyvä lopettaa, ennen kuin alkaa toistaa itseään ja tehdä jotain yhdentekevää? Piikistä ei ole muuta tietä kuin alas.

 

Tiihonen ei kadu mitään

 

Viimeisen konsertin jälkeen luvassa on Tiihosen mukaan pitkä loma, mutta sen tarkemmin hän ei tulevaisuudensuunnitelmiaan avaa.

– Sitten mietitään miltä tuntuu, jos vaikka löytyisi joku uusi unelma vielä joskus. Kyllähän jotain täytyy tehdä, ettei vain tylsisty himassa ja pelaa pleikkaria.

Tiihonen kertoo, että hän ei kadu urallaan mitään. Mutta jotkut asiat hävettävät.

– Jos joku hävettää, niin ne ensimmäiset omakustannelevyt ja enkkuräpellykset. Toisaalta olen iloinen, että olen ollut niin huono ja pystynyt kehittymään, siinä näkee sen taipaleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Cheek kertoo nolosta hetkestä: "En ole kertaakaan pystynyt kuuntelemaan sitä"

Cheek lopettaa uransa

Uusimmat

Viihde

16.10.2019 Sutkaus

15.10.2019 Sutkaus

Dokumentaristi Petteri Saario uskoo ihmisen leimautuvan lapsuutensa ympäristöön

14.10.2019 Sutkaus

Olli Herman nöyränä TTK-tanssiparketilla: "Tajuan raadollisesti, etten ole kovin lahjakas – Kompensoin puutteeni tekemällä viihdettä"

13.10.2019 Sutkaus

12.10.2019 Sutkaus

11.10.2019 Sutkaus

10.10.2019 Sutkaus

9.10.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.