Cheek lopettaa uransa

Rap-artisti Cheek eli Jare Tiihonen kertoo lopettavansa uransa ensi vuonna. Viimeinen konsertti on ensi vuoden elokuussa hänen kotikaupungissaan Lahdessa.

Tiihonen (s. 1981) kertoi lopettamispäätöksestään tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Cheekin ensimmäinen studioalbumi julkaistiin vuonna 2004. Hänen albumeitaan on myyty yhteensä lähes 500 000 kappaletta. Ohjelmatoimisto Fullsteamin tiedotteen mukaan Cheek on ainoa artisti, jonka kolme peräkkäistä levyä (Sokka irti, Kuka muu muka, Alpha Omega) ovat olleet yli vuoden Suomen virallisella albumilistalla. Lisäksi hän on Suomen Spotifyn striimatuin artisti.

Emma-palkintoja Cheek on kahminut urallaan 11 kappaletta.

 

Vain elämää antoi nostetta

 

Uransa alkuvaiheessa Cheek kiersi Suomea pienten keikkapalkkioiden turvin ja teki myös musiikkiaan pienellä budjetilla. Lopullinen läpilyönti tapahtui television avulla, kun räppäri osallistui Nelosen suositun Vain elämää -ohjelman ensimmäiselle tuotantokaudelle.

Ohjelman syksyllä 2012 esitetystä ensimmäisestä tuotantokaudesta tuli Nelosen katsotuin kotimainen sarja siihen mennessä.

Cheek nähtiin Vain elämää -ohjelman myötä ruuduissa myös tänä syksynä, kun sen seitsemännelle kaudelle koottiin kattaus aiemmilla kausilla nähdyistä artisteista.

Kansansuosion myötä myös keikkapuolella tapahtui suuria. Ensin Cheek toteutti pitkäaikaisen haaveensa jäähallikeikoista, kun hän konsertoi kahdesti Helsingin jäähallissa vuonna 2013. Vielä paremmaksi hän pani jo seuraavana vuonna, sillä elokuussa 2014 Cheek esiintyi kahteen otteeseen loppunmyydyllä Helsingin Olympiastadionilla. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kotimainen sooloartisti järjesti keikan Olympiastadionilla. Stadionkeikkojen jälkeen Cheek piti noin vuoden mittaisen keikkatauon, joka päättyi hänen esiinnyttyään Blockfest-tapahtumassa Tampereella elokuussa 2015.

 

Kirja sisälsi paljastuksia

 

Julkisuuskuvastaan tarkka artisti avautui yksityiselämästään viime vuonna julkaistussa elämäkertakirjassa. Toimittaja Mikko Aaltosen kirjoittaman teoksen paljastuksista suurin oli se, että Tiihonen kärsii kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Tiihonen on käsitellyt sairauttaan ja sen aiheuttamia mielialan aaltoiluja useissa teksteissään.

Kirjan paljastuksiin lukeutuivat myös kertomukset väkivallasta, alkoholinkäytöstä ja naissuhteista.

Ensi vuoden alkupuolella ensi-iltaan tulee Cheekistä ja hänen kaksoisveljestään kertova elokuva Veljeni vartija. Elokuvassa Tiihosen veljeksiä esittää Antti Holma.

Cheek kertoo nolosta hetkestä: "En ole kertaakaan pystynyt kuuntelemaan sitä"

Cheek lopettaa – ”Kyllä mä oon pitkillä nauloilla naulannut tämän arkun kiinni”

Uusimmat

Viihde

17.6.2019 Sutkaus

16.6.2019 Sutkaus

Jari Sillanpää teki näyttävän paluun lavalle Nilsiässä

Puunkuormaajamestaruus Pielavedelle

Rock in the Cityn avausilta oli täynnä rokkikukkoilua ja hyvää mieltä – kuvagalleriassa Stratovarius, Sonata Arctica, Kotiteollisuus ja Block Buster

Miss Gay Finland -kisan voitto Turkuun – ainoa savolainen ei kärkisijoilla

15.6.2019 Sutkaus

Jenni Vartiainen odottaa vauvaa

14.6.2019 Sutkaus

Sutkaus 13.6.2019

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.