Eläimet mittaavat kilpailijoiden sietokykyä

Pelkokertoimen Joensuun-karsinnoissa kilpailijat joutuivat juomaan pahanhajuista pirtelöä. Seuraavana katsottiin, kuka jaksaa roikkua pisimpään.

Viimeisessä tehtävässä kaksi paria pääsivät syömään sian silmiä.

Pelkokerroin onkin tunnettu siitä, että siinä mitataan kilpailijoiden sietokykyä, ja testaajina ovat yleensä eläimet eri muodoissa. Elävänä tai kuolleena, syötävänä tai rottalaumana, jonka sekaan on mentävä.

- Yhdessä jaksossa käärme puri naista. Neito tiputettiin käärmealtaaseen, ja hän pelästyi pahanpäiväisesti. Lääkäri oli paikan päällä, ja siitä selvittiin säikähdyksellä, juontaja Aleksi Valavuori muistelee.

Animalia älähti heti kyseisen jakson jälkeen. Käärmeet näyttivät Animalian mukaan stressaantuneilta, koska niitä pidettiin kylmässä vedessä.

Animalia arvosteli ohjelmaa myös siitä, että sarjan kilpailutehtävissä eläimiä syödään elävältä ja niitä saattaa liiskaantua kilpailijoiden alle.

Sarja on kuvattu Argentiinassa, jossa ei ole eläinsuojelulakia.

- Meillä on tarkat kriteerit, joita noudatamme. Elämiä ei todellakaan rääkätä. Tällaisissa tapauksissa on hyvä pohtia, onko järjestöllä tarve vaan tuoda asiaansa julkisuuteen, vastaava tuottaja Martti Sivonen puolustautuu.

Uusi kausi, uudet kujeet Viime kauden hurjimpia temppuja Valavuori ei voi vielä paljastaa, sillä ensimmäisen tuotantokauden jaksoista ei ole Suomessa nähty vielä puoliakaan.

- Harvoin voittajaveikkaukset pitivät paikkansa. Se pitää sanoa, että monet miehet ihmettelivät, kuinka naiset veivät yllättäen voitot suoraan nenän edestä, Valavuori kertoo.

Toinen tuotantokausi tuo mukanaan varmuutta ja uusia ideoita.

- Mukana on erilaisia teemoja. Toisiaan vastaan saattavat kilpailla esimerkiksi tamperelaiset ja turkulaiset tai poliisit ja palomiehet, Valavuori paljastaa.

Ensimmäistä tuotantokautta kuvatessa sää Argentiinassa oli välillä suorastaan hyytävä.

Seuraavana kuvausajankohtana Argentiinassa pitäisi olla varsin lämmintä.

- Ihmisillä on vähemmän päällä kuin viimeksi. Se kuuluu hyvään show'hun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.