Esa Pakarisen tekohampaat laitettiin näytille

Nilsiän museossa avautui torstaina Täällä rillumarein alla -näyttely, joka esittelee rillumarei-kulttuurin ja musiikkivaikuttajien historiaa.

Näyttelyyn kuuluu muiden muassa Toivo Kärjen, Reino Helismaan, Esa Pakarisen ja Tapio Rautavaaran esineistöä, kuvia, esiintymisasuja, soittimia ja käsikirjoituksia. Kokonaisuus on syntynyt taiteilijoiden perikuntien avulla.

Toivo Kärjen jäämistöä on saatu hänen pojaltaan Kalervo Kärjeltä. Helismaan poika Markku Helismaa antoi näyttelyyn legendaarinen Repen kitaran, jossa on yli sadan suomalaisen taiteilijan nimikirjoitukset. Myös Helismaan Rovaniemen markkinoilta -albumin kultalevy vuodelta 1970 on päässyt esille.

Esa Pakarisen pojalta Esa Pakarinen Juniorilta saatiin näyttelyyn alkuperäisiä Pekka Puupää -pukuja ja tekohampaat. Tapio Rautavaaralta mukana ovat keihäänheiton olympiamitali vuodelta 1948 ja puukeihäs, jolla mitali saatiin aikaan, sekä kultalevy, jonka artisti sai Isoisän olkihatusta vuodelta 1969.

Näyttely liittyy Nilsiän harrastajateatterin kesäesitykseen, joka saa ensi-iltansa Simolan näyttämöllä 29. kesäkuuta. Heikki Kuikanniemen ohjaaman Täällä rillumarein alla -näytelmässä Antti Heikkinen tekee Reino Helismaan roolin, Kari Summanen on Toivo Kärki, Seppo Mönkkönen Esa Pakarisena ja Pekka Räsänen Tapio Rautavaarana.