Eurooppa-päivästä alkaa loppukiri kohti eurovaaleja – testaa tietämyksesi Euroopan unionista!

Eurooppa-päivä on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä. Eurooppa-päivän valtakunnallinen päätapahtuma järjestetään tänä vuonna Helsingin Narinkkatorilla. Tapahtumassa on Ylen suuri vaalipaneeli ja keskusteluja EU:sta ja EU-vaaleista. Lisäksi Diandra ja Paleface esiintyvät yleisölle .

Uutissuomalaisen vaalikoneesta voit etsiä omaa eurovaaliehdokasta. EU-vaaleissa koko maa on yhtä vaalipiiriä. Vaalikoneen kysymykset on suunniteltu palvelemaan lukijoita hyvin eri puolilla Suomea. Vaalikone on Mediatalo Keskisuomalaisen lehtien ja Sanomalehti Karjalaisen yhteinen.

– Vaalikoneen päätehtävä on auttaa lukijoita äänestyspäätöksissä eli näyttää äänestäjille ehdokkaiden näkemyseroja olennaisissa kysymyksissä, kertoo Uutissuomalaisen uutispäällikkö Matti Pietiläinen.

Etsi oma eurovaaliehdokkaasi Uutissuomalaisen vaalikoneesta.

Testaa tietämyksesi EU:sta

 

Niinistö ja muut EU-tasavaltojen presidentit kannustavat äänestämään

Uusimmat

Viihde

26.5.2019 Sutkaus

25.5.2019 Sutkaus

24.5.2019 Sutkaus

Sonkajärven taidehirviö Antti Holma hyppää radion aamujuontajaksi: "Kuulijat saavat odottaa sekavuutta ja vihamielisyyttä"

23.5.2019 Sutkaus

22.5.2019 Toivanen

22.5.2019 Sutkaus

Savon tiistai on kaunis: Jo toinen kuopiolainen missifinaalissa –  tällä kertaa luomukisa

Savon Sanomien oma neito Sonja Länsivuori kisaa Suomen kauneimman kruunusta: Miss Suomi -semifinaaliin!

21.5.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.