Fitnessmalli Janni Hussi avautuu: "Jos jotain mun painoni tai selluliittini nyt jaksaa niin kauheasti kiinnostaa..."

Liikunta-alan yrittäjä ja malli Janni Hussi avautuu blogissaan naisiin kohdistetusta ulkonäkökritiikistä. Hussin mielestä naisia arvioidaan ja "tuomitaan" nykypäivänä ulkonäkönsä perusteella, olivat he sitten poliitikkoja tai urheilijoita.

– Se ei siis tosiaan katso millä saralla nainen menestyy elämässään, oli hän sitten juontaja, urheilija tai politiikasta tuttu, niin suurin mielenkiinto tuntuu aina kohdistuvan naisen ulkonkuoreen osaamisen tai ammattitaidon sijaan. Mä en esimerkiksi muista kovin montaa uutista nähneeni Mikko Koivun kulmakarvoista, Hussi huomauttaa.

Hän kertoo saaneensa oman eronsa jälkeen kuulla muun muassa, kuinka hän on lihonut ja laihtunut tai näyttää kärsineeltä, sairaalta ja huonolta. Hussi myöntää olleensa joskus todella epävarma itsestään ja antaneensa ulkonäön määritellä liian suurta roolia elämässään.

–Myöhemmin se nainen ymmärsi, että elämä valuu huomaamatta läpi sormien, jos päällimäisenä on huoli omista vatsamakkaroista uimarannalla, muhkura reidessä kesämekossa tai finni otsassa kahvilassa. Elämässä on ihan tarpeeksi mutkia, ilman että niitä luo itselleen turhasta, Hussi kirjoittaa.

Hän kirjoittaa huomanneensa, että ikäviä kommentteja tulee oli ulkonäkö millainen tahansa.

– Minullakin on vartalo muuttunut vaikka ja mihin suuntaan julkisen urani aikana. Ja täytyy sanoa, että vielä toistaiseksi mikään näistä “vartaloni vaiheista” ei ole onnistunut tyydyttämään suurta yleisöä. Joskus olen ollut liian lihava, seuraavassa hetkessä liian lihaksikas, sitten liian laiha ja taas olenkin liian lihava.

– Jos jotain mun painoni tai selluliittini nyt jaksaa niin kauheasti kiinnostaa niin siinähän sitten puntaroivat näitä elämää suurempia asioita. Mä kuitenkin toivon ihan yleisellä tasolla, että ulkonäön arvostelu alkaisi riittämään ja keskityttäisiin johonkin millä on oikeasti jotain merkitystä, hän jatkaa.

Janni Hussilla on liikuntaneuvojan koulutus, hän on tunnettu malli etenkin sporttikuvauksissa ja hän ohjaa liikuntaa tilausryhmille sekä osallistuu hyvinvointi- ja liikuntaluentojen ja juontokeikkojen pitämiseen.

Hussi on rakentanut ammattinsa aktiivisen fitnesstaustan lisäksi sosiaalisella medialla. Hänellä on Instagram-kuvapalvelussa yli 72 000 seuraajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Janni Hussi haluaisi jokaisen nuoren löytävän mieluisan liikuntalajin

Uusimmat

Viihde

27.1.2020 Sutkaus

26.1.2020 Sutkaus

Sosiaalisessa mediassa leviävä haaste sai myös Itä-Suomen poliisin mukaan: tältä näyttäisi poliisikoiran Tinder-kuva

25.1.2020 Sutkaus

Kuopion viinijuhlat venyvät yhdellä päivällä – ranskalaisen viinikultturin helmiä luvassa

24.1.2020 Sutkaus

Usain Bolt ja Kasi Bennett saavat lapsen – julkaisivat uutisen sosiaalisessa mediassa

23.1.2020 Sutkaus

22.1.2020 Sutkaus

21.1.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.