HS: Iisalmelaisen kokin liharavintola hämmästyttää hipsteri-Kalliossa – tarjolla kieltä, sisäelimiä ja selkäydintä

Iisalmesta kotoisin olevan Kare Karhun ravintola Gastro Café on ylittänyt uutiskynnyksen Helsingin Sanomissa. HS:n jutussa ihmetellään, kuinka pääasiassa liharuokaan keskittynyt ravintola voi menestyä Helsingin Kalliossa.

Karhu kertoo lehdelle kokkausfilosofiakseen eläimen ruhon täydellisen hyödyntämisen. Tämän vuoksi ravintolassa onkin tarjolla muun muassa kieliä, maksoja, munuaisia ja luuydintä.

Ristiriita on se, että Kalliota pidetään stereotyyppisesti "punavihreänä kuplana", jossa kasvisruoka on kovassa huudossa.

– Onhan siinä [punavihreässä kuplassa] hirveästi perää. Olemme aika monen mielestä suht poikkeava ravintola täällä, Karhu sanoo Helsingin Sanomille.

Karhu itse näkee koko eläimen hyödyntämisen ruuanlaittoon eettisenä tekona. Ravintola herätti tästä huolimatta aluksi kummastusta Kalliossa. Kummastusta lisäsi se, että tunnettu ruokasivusto kuvasi ravintolaa internetissä jostain syystä vegaaniravintolaksi.

– Sitten ihmiset tulivat aamiaiselle ja tarjolla oli pekonia ja uppomunia. Ei ollut ehkä sitä, mitä monet olivat tulleet hakemaan, Karhu toteaa Helsingin Sanomille.

Gastro Café on nyt toiminut Kalliossa neljä vuotta – ja löytänyt asiakaskuntansa. Viime vuonna ravintola sijoittui Viisi Tähteä -verkkojulkaisun järjestämässä Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksessä sijalle 31.

Kare Karhu pyörittää ravintolaa yhdessä yhtiökumppaninsa Julia Juvosen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

28.2.2020 Sutkaus

Juankoskelainen pari testaa suhdettaan Tempparit-saarella

27.2.2020 Sutkaus

26.2.2020 Sutkaus

25.2.2020 Sutkaus

24.2.2020 Sutkaus

Yle: MacGyveria näytelleellä Richard Dean Andersonilla on suomalaiset sukujuuret

23.2.2020 Sutkaus

22.2.2020 Sutkaus

21.2.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.