Hittielokuvien ohjaaja James Gunn Facebookissa: "Yksinäisyys sai ajattelemaan itsemurhaa"

Guardians of the Galaxy Vol 2. -elokuvallaan lipputulot räjäyttänyt ohjaaja James Gunn kirjoitti sunnuntaina Facebook-sivulleen pitkän vuodatuksen siitä, mitä elokuvat ja taide merkitsevät hänelle.

46-vuotias Gunn kertoo lapsena tunteneensa olonsa niin eristyneeksi ja yksinäiseksi, että hänelle tuli mieleen jopa itsemurhaa.

– En tuntenut kuuluvani mihinkään ja minulle oli hyvin hankalaa saada yhteyttä muihin ihmisiin, ja vaikka ympärilläni oli rakkautta, minulle oli mahdotonta tuntea sitä.

Gunn kertoo saaneensa itselleen tarvittavan henkireiän populaarikulttuurista: sarjakuvista, tieteistarinoista, kauhuelokuvista ja muun muassa Queenin ja Sex Pistolsin musiikista.

– Niiden avuilla pystyin näkemään enemmän kuin tylsän lähiön, näin itselleni sopivamman maagisen maailman. Joskus nämä auttoivat minua pakenemaan todellisuutta, mutta voimakkaimmillaan kokemukset auttoivat ymmärtämään, etten ole yksin. Tuolla oli joku, joka oli yhtä outo ja kummallinen kuin minäkin.

Gunn päättääkin pitkän viestinsä muistuttaakseen, että lipputulot eivät merkitse hänelle mitään. Merkittävämpää on tehdä elokuvia, jotka kertovat, että kukaan ei ole yksin.

– On olemassa varmasti joukko sydämensä murtaneita sopeutumattomia ihmisiä, joille on hankalaa luottaa muihin tai itseensä. Mutta he oppiva, askel kerrallaan. He ovat minunlaisiani. He ovat sinunlaisia. Me olemme Groot, Gunn päättää viitaten uuteen elokuvaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

25.6.2019 Sutkaus

24.6.2019 Sutkaus

Muusikko Ida Paul: "Siilinjärvi-juureni ovat tärkeä osa musiikintekoa"

Sutkaus

Kuopiolaisen Silmu Ståhlbergin, 12, tukka värjättiin porkkananpunaiseksi ja keväällä hänet lennätettiin Kuopiosta Helsinkiin harjoittelemaan – Tänä kesänä hän on Risto Räppääjä

Risto Räppääjän toinen äiti Tiina Nopola paljastaa, miten aikuinen pääsee hyppäämään lasten maailmaan

19.6.2019 Sutkaus

18.6.2019 Sutkaus

17.6.2019 Sutkaus

16.6.2019 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.