Hittielokuvien ohjaaja James Gunn Facebookissa: "Yksinäisyys sai ajattelemaan itsemurhaa"

Guardians of the Galaxy Vol 2. -elokuvallaan lipputulot räjäyttänyt ohjaaja James Gunn kirjoitti sunnuntaina Facebook-sivulleen pitkän vuodatuksen siitä, mitä elokuvat ja taide merkitsevät hänelle.

46-vuotias Gunn kertoo lapsena tunteneensa olonsa niin eristyneeksi ja yksinäiseksi, että hänelle tuli mieleen jopa itsemurhaa.

– En tuntenut kuuluvani mihinkään ja minulle oli hyvin hankalaa saada yhteyttä muihin ihmisiin, ja vaikka ympärilläni oli rakkautta, minulle oli mahdotonta tuntea sitä.

Gunn kertoo saaneensa itselleen tarvittavan henkireiän populaarikulttuurista: sarjakuvista, tieteistarinoista, kauhuelokuvista ja muun muassa Queenin ja Sex Pistolsin musiikista.

– Niiden avuilla pystyin näkemään enemmän kuin tylsän lähiön, näin itselleni sopivamman maagisen maailman. Joskus nämä auttoivat minua pakenemaan todellisuutta, mutta voimakkaimmillaan kokemukset auttoivat ymmärtämään, etten ole yksin. Tuolla oli joku, joka oli yhtä outo ja kummallinen kuin minäkin.

Gunn päättääkin pitkän viestinsä muistuttaakseen, että lipputulot eivät merkitse hänelle mitään. Merkittävämpää on tehdä elokuvia, jotka kertovat, että kukaan ei ole yksin.

– On olemassa varmasti joukko sydämensä murtaneita sopeutumattomia ihmisiä, joille on hankalaa luottaa muihin tai itseensä. Mutta he oppiva, askel kerrallaan. He ovat minunlaisiani. He ovat sinunlaisia. Me olemme Groot, Gunn päättää viitaten uuteen elokuvaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Viihde

25.1.2020 Sutkaus

Kuopion viinijuhlat venyvät yhdellä päivällä – ranskalaisen viinikultturin helmiä luvassa

24.1.2020 Sutkaus

Usain Bolt ja Kasi Bennett saavat lapsen – julkaisivat uutisen sosiaalisessa mediassa

23.1.2020 Sutkaus

22.1.2020 Sutkaus

21.1.2020 Sutkaus

20.1.2020 Sutkaus

19.1.2020 Sutkaus

18.1.2020 Sutkaus

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.